Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marvin blir norsk OL-sjef

TRONDHEIM (Dagbladet): Nå er det alvor: Ordfører Marvin Wiseth legger all sin tyngde inn i den svensk-norske OL-komiteen som vil kjempe for å få vinterlekene i 2010.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wiseth blir norsk leder i den 18 medlemmer store styringsgruppa som ble dannet i Trondheim i går. De skal jobbe for en felles OL-søknad fra Trondheim, Vstersund og Åre.
- Dette konseptet er en gavepakke for IOC, mener en ubeskjeden Marvin Wiseth, som vil fortsette arbeidet i OL-komiteen selv etter at han går av som ordfører 1. april i år.

Han bruker uttrykket «helt håpløst» om planene for et OL-samarbeid mellom Lillehammer og Helsingfors i 2006.

- Avstanden blir for stor, mener Wiseth.

Han har tro på det svensk-norske alternativet fordi det tilfredstiller kravet til kompakte leker.

Når idrettspresident Arne Myhrvold støtter Lillehammer/Helsingfors, men er mer betenkt over Trondheim/Vstersund/Åre, kaller trondheimsordføreren det for et utslag av «østlandstenkning».

- Vårt prosjekt slår det andre alternativet rett av banen, så jeg tror ikke vi skal være så opptatt av om Myhrvold er betenkt eller ikke.
- Hvorfor slå seg sammen med svenskene, som har tapt så mange OL-slag?

- Jeg synes det er rart hvis ikke Sverige skal få et eneste vinter-OL, og sjansen øker med et konsept som inkluderer Trondheim. Vi vil ikke få problemer med å markedsføre oss internasjonalt etter VM-suksessen, sier Wiseth.

- Et OL i Trondheim høres likevel litt voldsomt ut?

- Jeg kan være enig i det, men det var ikke så mange som trodde på et VM i Trondheim heller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!