ØNSKER SEG BORT: Javier Mascherano ønsker seg bort fra Liverpool og skal nå ha blitt enig med Barcelona om en kontrakt. Foto: Phil Noble/REUTERS
ØNSKER SEG BORT: Javier Mascherano ønsker seg bort fra Liverpool og skal nå ha blitt enig med Barcelona om en kontrakt. Foto: Phil Noble/REUTERSVis mer

Mascherano enig med Barca og «går ut i streik»

- Nekter å spille kveldens storkamp mot City.

|||• Direkte 21.00: Manchester City - Liverpool

(Dagbladet): Javier Mascherano har ifølge The Guardian i dag blitt enig med Barcelona om de personlige betingelsene for en kontrakt, men de to klubbene har foreløpig ikke kommet i mål.

Siste nytt er at katalanerne tilbyr Liverpool 118 millioner kroner - og i tillegg spillerne Aleksander Hleb og Martin Cáceres.

Det er ikke utenkelig Mascherano strykes fra troppen til kveldens Manchester City-kamp - på grunn av det som har skjedd de siste dagene.

Samtidig opplyser Sky Sports at de har fått rapporter om at Mascherano nekter å spille mot City, på grunn av misnøye med Liverpool-ledelsen. Ifølge tv-kanalen er midtbanespilleren lite fornøyd med at klubben ikke har kommet til enighet med Barca ennå. Også ESPN melder at Mascherano har gått ut i streik.

Da lagoppstillingene ble offentliggjort, var argentineren ikke på Liverpool-lista.

- Jeg vet ikke hvor han er, men han er definitivt ikke her, det er sikkert. Han var ikke helt til stede mentalt, så da var det ikke riktig av meg å bruke ham. Forhåpentligvis kan jeg bruke ham i framtida. Det er stor interesse for ham nå, og vi har ikke endret standpunkt. Inntil vi mottar et tilbud som tilsvarer vår verdisetting, vil vi ikke selge. Jeg er sikker på at dette blir løst på en eller annen måte snart, sa manager Roy Hodgson før kampstart ifølge BBC.

Hodgson håper å få 242 millioner kroner - altså et godt stykke unna hva Barcelona tilbyr.

De spanske seriemesterne håper nå derimot at Hodgson vil falle for spillerne de tilbyr i pakka, sånn at den tidligere Viking-treneren vil nøye seg med en mindre seddelbunke.

Begge spillerne var utlånt forrige sesong, midtbanespiller Hleb - med fortid i Arsenal - i Stuttgart og Cáceres i Juventus.

Mascherano kom til Liverpool fra West Ham i januar 2007 og er blitt en favoritt på Anfield, takket være grovarbeidet han gjør på midtbanen. Han spilte sin 94. seriekamp mot Arsenal forrige helg - det kan fort vise seg å være den siste.

Det har lenge vært kjent at Mascherano ønsker seg sørover i Europa, blant annet er ikke familien hans fornøyd med tilværelsen i England.

Tidligere i dag skrev spanske aviser at argentineren er på vei til Barcelona, og nå er altså de personlige betingelsene i boks. Da gjenstår det bare at klubbene blir enige.

Og når denne overgangssaken allerede er så langt på vei, kan det nok hende Liverpool slipper ham for færre pund enn de ønsker - for å bli kvitt en spiller som mest av alt vil bort.