IRRITERT: Rivalene Argentina og Chile krangler om grenser og har diplomatiske knuter på tråden. Storpolitikken dras inn før lagenes heftige finalemøte i Copa America. Javier Mascherano misliker politikk-koblingen. AFP PHOTO/JUAN BARRETO
IRRITERT: Rivalene Argentina og Chile krangler om grenser og har diplomatiske knuter på tråden. Storpolitikken dras inn før lagenes heftige finalemøte i Copa America. Javier Mascherano misliker politikk-koblingen. AFP PHOTO/JUAN BARRETOVis mer

Mascherano misliker politikk-kobling: - Fotball er sport, ikke krig

Argentina og Chile møtes i Copa-finale.

Rivalene Argentina og Chile krangler om grenser og har diplomatiske knuter på tråden. Storpolitikken dras inn før lagenes heftige finalemøte i Copa America.

Og det til spillernes irritasjon. De vil ikke la politikken prege lørdagens naboduell.

- Jeg håper folk kan forstå at fotball er sport, ikke krig, sier Barcelona-stjernen Javier Mascherano.

Kan ikke la volden styre Den tidligere Liverpool-spilleren omtaler det hele som en «brødreduell».

- Historie er historie. Vi kan ikke sette sporten inn i en politisk kontekst. Chile og Argentina er brødreland. Vi må vise gjensidig respekt, sier den hardtarbeidende spilleren.

Argentina har ikke vunnet Copa America siden de slo Mexico 2-1 i finalen i 1993.

- Dersom vi lar aggresjon og vold styre, mister vi sportens anerkjennelse. Sport handler om sunn rivalisering og å ha det moro, sier Mascherano.

Chile-forsvarer Eugenio Mena sier seg enig med lørdagens motstander.

- Alle kommer til å se finalen, så det er viktig at de to lagene viser hverandre respekt.

Kjøtt på grillen Argentina, som har superstjernen Lionel Messi på laget, er favoritter, selv om årets turnering arrangeres i Chile. Sist en vertsnasjon vant var da Colombia slo Mexico 1-0 i 2001.

- Det er et av de beste lagene verden. Det er det ingen tvil om. Men å være favoritt gir ingen garantier. Vi spiller hjemme, med folket vårt i ryggen, sier Chile-forsvarer Jose Rojas.

Han fyrer opp stemningen.

- Du må kaste alt kjøttet på grillen. Argentina er sterke, men ingenting er umulig. Vi har sulten og viljen til å oppnå noe viktig for landet vårt, sier Rojas.

Chile har aldri vunnet Copa America. Argentina har nest flest seirer med sine 14, én triumf mindre enn Uruguay.

(NTB)