- Maser han noen uker til, så kanskje han får starte

Superinnbytteren var skuffet før kampen.

Lillestrøm - Viking 0-1 (0-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Jon Dadi Bödvarsson har blitt stemplet som Vikings nye superinnbytter etter tre mål på tre kamper hvor han har sittet på benken fra start. I dag senket han Lillestrøm med kampens eneste mål like før slutt.

Islendingen scoret også to mål mot Rosenborg i seriepremieren etter at han fikk spille de siste 16 minuttene. Totalt har han bare spilt 59 minutter med Tippeliga-fotball denne sesongen. Det betyr en scoring for hvert 20. minutt.

- Han lyser nå. Maser han noen uker til, så kanskje han kan få starte en kamp, han er vel snart verdt det. Han har tatt dette på rette måten. Han ville starte i dag, og var lei seg over å ikke få spille fra start, men vi gjorde et valg, så kommer han inn og leverer igjen. Det er herlig med sånne spillere, sier Kjell Jonevret til Dagbladet.

- Han blir vel mer skuffet om han ikke får starte neste kamp?

- Ja, det blir han sikkert, men det er slik at vi har en måte å spille på, og Jon var tiltenkt en rolle som ving, og det har han vært under hele oppkjøringen. Han har spilt ving i hele vinter, og når man jobber med et grunnspill tar det litt tid. Han «farer rundt» litt mye kanskje. Men nå har vi jobbet med ham som spiss i noen uker. Og det er klart at han begynner å komme seg nå. Da blir han enda mer aktuell framover, sier Jonevret.

Liker seg på topp 21-åringen er ikke i tvil om hva han liker best.

- Jeg liker spiss best. Det er det jeg vil spille. Jeg kan alltid ta plass på vingen når noen er skadet, men jeg liker å være spiss 100%. Trenerne vet det, og de er glad for at jeg sa det. Jeg tror jeg kommer til å spille spiss framover, sier superinnbytteren til Dagbladet.

- Hvorfor trives du best som spiss?

- Jeg er stor, og god med ballen. Det passer kroppen min bedre, det føles mye bedre der, sier han.

- Jeg spilte litt spiss i min forrige klubb på Island, men det var noen ting jeg måtte lære, som å komme inn i boksen til riktig tid. Men jeg må bare fortsette å jobbe hardt, sier Bödvarsson.

Skuffet Til tross for to mål på Lerkendal ble han altså benket mot Strømsgodset i Drammen. Selv om Viking gikk målløse av banen, ble det ikke noen plass i startoppstillingen mot Lillestrøm på Åråsen heller. Det skuffet Bödvarsson.

- Du vil alltid som spiller spille fra start, du vil ikke bare spille 20 minutter eller 15 minutter, men det er treneren som velger. Jeg syns jeg spiller veldig bra, men vi må bare se, sier Bödvarsson.

- Var du skuffet da du ikke fikk starte i dag?

- Ja selvfølgelig, selvfølgelig. Du blir aldri glad når du ikke starter, men da må du bare holde hodet opp og komme sterkere når du kommer innpå og scorer mål. Enkelt, sier Bödvarsson med et smil.

Håper å starte Han skal vise at han fortjener en plass i elleveren, og satser på at navnet hans står skrevet på lagoppstillingen mot Haugesund.

- Ja, ja. Tre mål på tre kamper er bra, så jeg håper det, sier Bödvarsson, samtidig som Viking-trener Kjell Jonevret går forbi og gir ham et klaps på baken.

Bödvarsson kom til Viking forrige sesong, men først nå begynner han å blomstre for fullt.

- Det tok meg en sesong å bli vant til norsk fotball. Jeg spilte på et lag som kjempet om nedrykk på Island, og kom til en storklubb som Viking, sier Bödvarsson.