Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Maska kan være så stygg den bare vil

Fredrik Ulvestad blir vanskelig å kjenne igjen i det som kan bli hans siste kamp som AaFK-spiller.

BESKYTTELSE: Fredrik Ulvestad knakk nesa mot Vålerenga og må bruke maske på treningsfeltet og i det som kan bli hans siste kamp i AaFK-trøya. Foto: Øyvind Godø
BESKYTTELSE: Fredrik Ulvestad knakk nesa mot Vålerenga og må bruke maske på treningsfeltet og i det som kan bli hans siste kamp i AaFK-trøya. Foto: Øyvind Godø Vis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Fredrik Ulvestad (22) har debutert på A-landslaget og er en av AaFKs mest dyrebare juveler.

Men nå kan midtbanetalentet med utgående kontrakt være tapt for sunnmørsklubben, og dagens kamp mot Sandnes Ulf kan bli hans siste i oransje og blått.

Ulvestad er ettertraktet på markedet og har flere klubber å velge mellom, både i Norge og i utlandet. 22-åringen kan derimot ikke velge om han vil spille med eller uten maske i sesongavslutningen.

- Jeg må spille med maske. Det er ikke optimalt å spille med den. Det er uvant og irriterende for synet, forteller Ulvestad til Dagbladet.

Han knakk nesa mot Vålerenga i forrige kamp da han fikk en motstander over seg.

- Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig knakk det. Det gjorde vondt selvfølgelig, men jeg klarte å spille videre, forteller han.

Ikke redd Ulvestad trente med maska på gårsdagens økt og er takknemlig for at uhellet skjedde så sent i sesongen.

- Det tar vanligvis fire uker før det begynner å gro, så det var sånn sett et heldig tidspunkt at det skjedde nå. Nå blir det bare én kamp med maska.

- Hva gjør du om ballen kommet mot ansiktet ditt?

- Jeg må jo bare prøve å ta ballen. Det er vanskeligere å gå i en hodeduell nå, men jeg må jo gå inn i duellene. Ellers kan jeg ikke spille, mener Ulvestad.

- Men det finnes spillere som aldri går i hodedueller?

- Det er mulig, men jeg må gå i duellene. Jeg spiller i en utsatt posisjon, sier Ulvestad.

Bryr seg ikke om utseende Han bryr seg ikke om hvordan han ser ut med maska.

- Nei, det betyr absolutt ingenting. Maska kan være så stygg den bare vil, hevder Ulvestad, som tviler på at noen av motstanderen vil la seg skremme av mannen med maska.

- Jeg hadde ikke blitt redd i hvert fall, men man vet jo aldri. Kanskje noe blir det? sier teknikeren.

Ulvestad ønsker ikke å kommentere overgangsryktene rundt hvor han spiller neste sesong. Molde, IFK Göteborg og Vålerenga skal alle være interessert i AaFK-spilleren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media