HELT. SUPER: Newcastles argentiner Jonas Gutierrez drar på seg Spiderman-maska og later som han skyter klebrige tråder ut av håndleddene. En feiring fansen på St. James' Park har ventet på i snart to sesonger. Foto: Owen Humphreys, PA/Scanpix
HELT. SUPER: Newcastles argentiner Jonas Gutierrez drar på seg Spiderman-maska og later som han skyter klebrige tråder ut av håndleddene. En feiring fansen på St. James' Park har ventet på i snart to sesonger. Foto: Owen Humphreys, PA/ScanpixVis mer

- Maska luktet ikke veldig godt

Jonas «Spiderman» Gutierrez dro den ut av shortsen for første gang siden forrige sesong.

||| (Dagbladet): Lørdag fikk argentinske Jonas Gutierrez endelig sjansen til å feire mål i Newcastle-drakta slik han ble kjent for å gjøre det i Real Mallorca:

Han dro opp en Spiderman-maske av shortsen og satte den på seg før han løp jublende avgårde.

- Jeg veit ikke hvor lenge maska hadde vært nedi der, men den luktet ikke veldig godt da jeg tok den på, sier Gutierrez ifølge The Journal.

Jonas scoret 4-0-målet da Barnsley ble smadret 6-1 på St. James' Park, slik at Newcastle nå leder Championship med åtte poengs margin.

- Jeg måtte gjøre det, det har vært lenge å vente. Folk snakket om maska da jeg skrev under, fordi jeg hadde brukt den i Spania, sier argentineren.

Ga bort stinkemaskaJonas har snart spilt to sesonger for Newcastle. Han har bare scoret en gang før, men da droppet han feiringen fordi han var sur på spekulasjoner om at han var på vei bort fra klubben.

Så maska har virkelig fått ligge i shortsen eller sokkene og godgjøre seg.

- Jeg hadde den samme maska sist sesong, men brukte den ikke i det hele tatt. Jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg tok på meg maska. Jeg hadde aldri trodd det skulle ta så lang tid for meg å få sjansen til å ta den på. Den lukter virkelig, sier Gutierrez.

Etterpå forærte han maska - inkludert en advarsel om stanken - som en trøst til lagkamerat Jose Enrique. Spanjolen var tilbake i startoppstillingen etter sju kampers fravær med strekkskade, men gikk av igjen etter en halvtime.

- Da jeg ga den til Jose, advarte jeg ham om at den ikke luktet veldig godt. Jeg har vasket den en eller to ganger, sier han.

Kino-påfunnOg om du venter en fantastisk og spennende historie om bakgrunnen for maskefeiringen, blir du trolig skuffet. Det hele fremstår temmelig dagligdags og kjedelig.

- Det hele startet i Spania. Jeg dro på kino, og en liten gutt spurte meg om å score et mål for ham, så jeg sa til ham at jeg ville ta på meg en Spiderman-maske for ham ettersom det var favorittfilmen hans. Den neste kampen scoret jeg, og slik fortsatte det. Jeg kjøpte fire eller fem masker etter det, men jeg vet ikke hvor det har blitt av dem. Kanskje dette er den siste, så jeg må be om å få den tilbake, sier Jonas Gutierrez.

Han sier forøvrig at han ikke har noen planer om å ha med seg maska til Sør-Afrika og VM-spill for Argentina. Den hører hjemme på klubbnivå.

Og Newcastle holder solid marsjfart på vei direkte opp igjen til Premier League. Og da leker klubbens egen Edderkoppen med tanken på en enda suprere heltefeiring:

- Jeg kunne ta på meg hele drakta om vi rykket opp. Nei, nei, bare maska.