Skandalen i Helsingborg

Maskeringen hjalp ikke fotballpøblene. Nå er 19 av bråkmakerne i Helsingborg identifisert av politiet

Utestenges i opptil tre år. 

INNKALLES TIL AVHØR FRAMOVER: Politiet i Helsingborg varsler via lokalavisa at de kommer til å hente de maskerte pøblene til avhør i tida fram mot jul. Foto: Krister Hansson/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå/ NTB Scanpix
INNKALLES TIL AVHØR FRAMOVER: Politiet i Helsingborg varsler via lokalavisa at de kommer til å hente de maskerte pøblene til avhør i tida fram mot jul.
Foto: Krister Hansson/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skandalescenene som utspant seg på Olympia i Helsingborg da hjemmelaget raste ut av Allsvenskan til fordel for Halmstad, vakte oppsikt i hele Europa.

Den svenske legenden, nå avgått Helsingborg-trener, Henrik «Henke» Larsson og sønnen Jordan ble angrepet etter kampslutt da pøbler stormet banen.

- Jeg vet at jeg bor og jobber i byen, så jeg får vel kikke meg over skulderen en eller to ganger, men slik er det bare. Jeg har bra med hunder hjemme, så jeg er ikke bekymret. Jeg synes ikke det er så modig av dem å maskere seg og gjøre det de gjør, sa Henke Larsson.

Maskeringen var fånyttes for de aller fleste av fotballpøblene. Ved hjelp av bildene fra overvåkingskameraene på både Olympia og andre steder i Helsingborg, har politiet nå lykkes med å identifisere nitten av bråkmakerne.

- Det er fremdeles noen som ikke er identifisert, men vi har godt håp om å få fram hvem dette er framover, sier politisjef Sven Holgersson i Helsingborg til lokalavisa Helsingborgs Dagblad.

Ifølge Holgersson er de fleste av de identifiserte bråkmakerne gamle kjente av politiet, men få av dem skal ha vært involvert i fotballbråk tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer