Maskerte supportere med drapstrusler mot Rooney

30 mann dro hjem til United-spissens hus.

TRUET: Wayne Rooney ble sent torsdag kveld oppsøkt av et tredvetalls maskerte Manchester United-supportere, som møtte opp foran 24-åringens hjem med et utvetydig budskap; «går du til Manchester City, er du død». Det var neppe det sir Alex Ferguson ønsket seg på en dag da han og klubbdirektør David Gill har jobbet med å overtale Rooney til å bli i klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
TRUET: Wayne Rooney ble sent torsdag kveld oppsøkt av et tredvetalls maskerte Manchester United-supportere, som møtte opp foran 24-åringens hjem med et utvetydig budskap; «går du til Manchester City, er du død». Det var neppe det sir Alex Ferguson ønsket seg på en dag da han og klubbdirektør David Gill har jobbet med å overtale Rooney til å bli i klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet): Wayne Rooneys ønske om å forlate Manchester United - et ønske som både har blitt bekreftet av spilleren selv og sir Alex Ferguson - har blitt møtt med fortvilelse, vantro og sinne i røde supporterkretser.

Enkelte har gått mer drastisk til verks enn andre. Sent torsdag kveld oppsøkte i overkant av 30 personer, ikledd finlandshetter og hettegensere, 24-åringens hjem i Cheshire sør for Manchester sentrum for å si sin klare mening om mannen som for inntil få dager siden var deres store yndling og talisman, melder blant annet Sky News sent torsdag.

«Død om du går til City» Da advarte de blant annet om hvilke konsekvenser en overgang til byrival City vil medføre for Rooney, hvis trolige prislapp etterlater ham med få andre alternativer dersom han skulle gjøre alvor av å ikke skrive ny kontrakt med United:

«Går du til City, er du en død mann», sto det å lese på den maskerte mobbens medbrakte banner, ifølge The Guardian.

En politipatrulje rykket ut til Rooneys bolig cirka klokka 20.30 lokal, og demonstrantene forlot stedet uten å gjøre motstand og ingen pågripelser ble gjort, forteller en polititalsmann til Sky News. Det skal ha vært Rooney selv som varslet politiet.

Manchester United sendte senere et team av sikkerhetsvakter som skal ivareta sikkerheten til familien gjennom natten. Samtidig vil politiet patruljere nabolaget jevnlig.

Også Rooneys lagkamerat Rio Ferdinand ble utsatt for en lignende episode da midtstopperens kontraktsforhandlinger drøyde ut i tid i 2005, og det spekuleres i om det var noen av de samme personene som oppsøkte Rooney torsdag.

Nye forhandlinger Det ubehagelige hjemmebesøket var på døra hos familien Rooney bare et par timer etter at Manchester United hadde kommet med en avventende uttalelse i det som på kort tid har utviklet seg til en ny såpeopera - på lik linje med før Cristiano Ronaldo til slutt gikk til Real Madrid, og i forkant av at Carlos Tevez endte opp på den andre siden av Manchester.

Manager sir Alex Ferguson lovet etter Champions League-seieren mot Bursaspor at saken skulle bli lagt død torsdag. Sammen med administrerende direktør David Gill har skotten hatt en dag preget av hektisk møtevirksomhet, blant annet med Rooneys agent Paul Stretford og Glazer-familien, tilsynelatende uten å komme noe nærmere en løsning:

 - Jeg kan bekrefte at det har vært en rekke møter i dag, blant annet med spillerens representanter. Utfallet av disse møtene vil bli klar i nærmeste framtid. I mellomtida må vi bare be fansen være tålmodige, het det i pressemeldingen som var signert klubbdirektør Gill.

Få alternativer Hva som ble diskutert, vil man få svar på innen kort tid, men valgmulighetene er få. Enten var det et forsøk på å overtale Rooney til å bli, eller så var det for å finne en løsning som gjør bruddet så rent som mulig.

Guardian-journalisten Daniel Taylor, som følger klubben på nært hold, mener at Ferguson og Gill jobber mot førstnevnte alternativ, og at kontraktssamtalene ble gjenopptatt med Stretford. The Independent tolker imidlertid Glazer-familiens innblanding som at et salg er det mest nærliggende.

Tidligere lagkamerat Carlos Tevez skal angivelig være veldig ivrig på en gjenforening på Eastlands. The Telegraph mener iallfall å vite at argentineren, som varmet benken i City-seieren mot Lech Poznan i Europa League, skal ha fortalt Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan personlig at City vil vinne alt dersom de kjøper Rooney.