Sjekk den utrolige Haaland-statistikken:

- Maskin!

Erling Braut Haaland hylles verden over for sitt fantastiske målsnitt.

NESE FOR MÅL: Erling Braut Haaland scorer i nærmest hver eneste kamp han spiller i. Foto: AFP
NESE FOR MÅL: Erling Braut Haaland scorer i nærmest hver eneste kamp han spiller i. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Haaland blir igjen hyllet verden over for sitt fantastiske spill og målscoringsevner. Lørdag kveld tegnet Haaland seg igjen på scoringslisten. Ikke bare en, men to ganger.

Den første av de to scoringene fikk spesielt mye oppmerksomhet og etter kampen er det mange som snakker om nordmannens utrolige evne til å score mål.

Den tidligere storspissen Alan Shearer trenger bare ett ord for å beskrive Haaland.

«Storslått!»

Haalands lagkamerat Marco Reus skryter også av nordmannen og beskriver han slik i et intervju etter lørdagens kamp.

- Han er en maskin. Du kan tydelig se at han er utrolig sulten på mål i alle kampene han spiller, sa Reus til Sky etter kampen.

Utrolig statistikk

Det er kanskje ikke rart at nordmannen høster slike lovord for sine prestasjoner når man ser på den utrolige målstatistikken til Haaland.

Siden overgangen til Red Bull Salzburg 1. januar 2019 har Erling Braut Haaland vært definisjonen på en målmaskin. Nordmannen har scoret 71 mål på 70 kamper. Bare for Dortmund har han scoret hele 43 mål på 43 kamper. I 2021 har han scoret 17 mål på 17 kamper.

I Bundesligaen har 20-åringen scoret 17 mål så langt denne sesongen. Det er faktisk flere mål enn laget Haaland møtte lørdag kveld. Schalke har nemlig kun scoret 15 mål i løpet av denne sesongen. Før kampen hadde de altså femten mål hver, men nå har Haaland dratt fra erkerivalen også i den statisikken.

Neste helg møter Erling Braut Haaland og Dortmund Arminia Bielefeld på hjemmebane. Bielefeld har scoret 18 mål så langt denne sesongen. Kanskje kan Haaland hente igjen også de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer