Maskinen Løke kan bli tidenes mestscorende

På rekordjakt i mesterligaen.

MÅLKÅT: Heidi Løke kan bli historisk i mesterligaen.FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
MÅLKÅT: Heidi Løke kan bli historisk i mesterligaen.FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Heidi Løke er på rekordjakt i mesterligaen. Hun kan bli tidenes mestscorende spiller blant jentene.

Ungarske Timea Toth har bestenoteringen. Hun laget hele 127 mål for Hypo Niederösterreich i 2007-08-sesongen. 15 av dem kom mot Larvik.

Hårfint bak skjema
Dersom LHK skulle komme seg til finalen, er Løke nå akkurat halvveis i antall kamper (16 totalt). Det er blitt 63 mål (best av alle i mesterligaen). Dermed er hun bare hårfint bak Toth-skjemaet.

Da skal det også nevnes at Toth skjøt mange straffekast i sin rekordsesong. Det gjør ikke Løke, og det setter også prestasjonen i et ekstra imponerende lys.

- Slike rekorder tenker ikke jeg noe på. Jeg tar hver kamp som den kommer. Jeg vil vinne turneringen med Larvik, og jeg tror vi har lag til å klare deg hvis det klaffer og vi er med hele veien, sier Løke til NTB.

- Vil vinne Lørdag møter hun sin kommende arbeidsgiver Györ. Men det er ikke noe å bry seg om, ifølge hovedpersonen.

- Nei, jeg er Larvik-spiller og har ikke fått noe forhold til Györ ennå selv om jeg har skrevet under på en kontrakt som starter til sommeren. Jeg har ikke trent med dem eller vært i byen. En slik kamp trigger meg bare mer enn vanlig, sier Løke.

Hun scoret 80 mesterligamål i fjor. Det tallet smadres trolig i løpet av våren. 7-10-7-6-12-6-7-8 er hennes imponerende målfasit per kamp i turneringen denne sesongen.

Larvik er manges favoritt til sluttseieren. Trener Karl Erik Bøhn (Løkes samboer) ble sparket etter nyttår. Tor-Odvar Moen og Ole Gustav Gjekstad leder nå laget.

Russiske Dinamo ble slått 41-20 i siste kamp. Dermed ser Larvik-turboen ut til å være koblet inn.

Finalen spilles i mai og går i dobbeltkamp hjemme og borte. Bookmakerne holder Larvik som favoritt.

(NTB)