Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Maskineriet Ferguson bygget, er borte

United sliter, men Moyes tviler på januar-forsterkninger.

HARDT PRESSET: David Moyes er manager for en av verdens største fotballklubber. Når resultatene uteblir, medfører det et nærmest umenneskelig press. Her følger kameraet han etter 2-1-tapet for Swansea søndag kveld. AFP PHOTO / ANDREW YATES
HARDT PRESSET: David Moyes er manager for en av verdens største fotballklubber. Når resultatene uteblir, medfører det et nærmest umenneskelig press. Her følger kameraet han etter 2-1-tapet for Swansea søndag kveld. AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

(Dagbladet): Manchester Uniteds første halvdel på sesongen har vært katastrofal. 2-1-tapet hjemme for Tottenham første nyttårsdag økte avstanden til serieleder Arsenal til 11 poeng. I tillegg ligger hele seks lag foran de seiersvante rødtrøyene på Premier League-tabellen.

I går endte oppgjøret mot Swansea med en ny fadese, da walisernes Wilfried Bony senket FA Cup-forhenget på «Drømmenes Teater» med et kontant hodestøt sekunder før slutt. 3. runde-exiten var et faktum, og presset på Sir Alex Fergusons arvtaker i managerstolen, skotske David Moyes, økte ytterligere.

Tidligere forsvarsklippe på Southampton og det norske landslaget Claus Lundekvam er overrasket over de svake prestasjonene.

- United er ikke til å kjenne igjen. Jeg satt og så på i går, og det er uvant å se at de sliter så mye som nå. De dominerer ikke kamper som de gjorde før. Maskineriet Ferguson bygget, er borte, sier Lundekvam til Dagbladet.

- Mangler alt TV 2-eksperten får støtte for meningene sine av redaktøren for united.no, Dag Langerød. Han har pratet med en rekke supportere - svært få av samtalene har vært av det positive slaget.

- Jeg snakker på vegne av den skandinaviske supporterklubben, og kan si at stemningen er langt ifra god. Alle er frustrerte. Flere er i ferd med å gi opp, forteller Langerød til Dagbladet.

Det lite oppløftende spillet, de mange skadene på sentrale spillere, den rekordlave poengfangsten og de seks flaue hjemmetapene er alle medvirkende grunner til det.

- Vi har satt oss selv i en posisjon hvor vi ikke har råd til noen feilskjær. Alt det negative har kommet opp til overflaten igjen etter tapene mot Tottenham og Swansea. Totalen ser ikke bra ut, konstaterer Langerød.

Tøft overgangsmarked Derfor håper de fleste United-patriotene at januars overgangsvindu bringer spillere til klubben som snur den negative trenden. Etter gårsdagens kamp var imidlertid ikke manager Moyes særlig optimistisk med tanke på sjansene for å lykkes med akkurat det.

- Vi ønsker å hente inn folk, men er spillerne vi ønsker tilgjengelige i januar? Sannsynligvis ikke. Derfor er det heller ikke noe poeng for meg å hype opp at vi kommer til å hente nye spillere, sa Moyes på pressekonferansen på Old Trafford.

Selv om supporterne er utålmodige, mener Lundekvam de må akseptere at det er vanskelig å få inn spillere med kvaliteten som kreves i dette overgangsvinduet.

MENER FERGUSON-MASKINERIET ER BORTE: TV 2-ekspert Claus Lundekvam synes det er uvant å se Manchester United så svake som nå. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
MENER FERGUSON-MASKINERIET ER BORTE: TV 2-ekspert Claus Lundekvam synes det er uvant å se Manchester United så svake som nå. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer

- Jeg tror det er riktig av Moyes å ikke bare hente for å gjøre fansen fornøyd. Han er nødt til å hente spillere fra øverste hylle, og det er ikke enkelt, sier Lundekvam, som mener United i utgangspunktet trenger forsterkninger i alle de tre fremste leddene.

Langerød er også enig i at Moyes' sine utsagn er fornuftige. United.no-redaktøren synes skotten gjør lurt i å dempe forventningene - spesielt med forrige sommers mislykkede overgangsvindu tatt i betraktning. Langerød mener derimot at situasjonen er så kritisk, at Moyes ikke kan la seg stoppe av høye økonomiske krav.

- Hvis det er penger det står på, blir det helt feil. Vi må bla opp, rett og slett! Det handler om å få tilbake entusiasmen. Vi så hvordan Robin van Persie løftet laget i fjor. Det er ikke så mye som skal til, sier Langerød, som er fornøyd om en kvalitetsspiller ankommer den røde delen av Manchester i løpet av måneden.

Dystre statistikker For tallene er klokkeklare. Under Moyes har Manchester United overgått den ene negative statistikken etter den andre siden sesongstarten i august.

Dette er noen av barrierene som er brutt:

• United har ikke hatt en så lav tabellplassering (nr. 7) på dette tidspunktet av sesongen siden 1989-1990.
• United har tatt 34 poeng på de første 20 kampene denne sesongen, mens de har tatt 45 poeng i snitt på like mange kamper i de ti foregående Premier League-utgavene.
• Det er 12 år siden United sist tapte seks hjemmekamper i en sesong mot lag fra England.
• Swansea vant søndag for første gang noensinne på Old Trafford.
• David Moyes røk ut i FA Cupens 3. runde ved første anledning. Det skjedde bare én gang under Sir Alex Ferguson på 27 år.

Kilde: The Guardian.

UNITED-SUPPORTERNE ER FORTVILTE: Det forteller United.no-redaktør Dag Langerød.
Foto: Steinar Buholm / Dafbladet.
UNITED-SUPPORTERNE ER FORTVILTE: Det forteller United.no-redaktør Dag Langerød. Foto: Steinar Buholm / Dafbladet. Vis mer