<strong>REDDET KVELDEN:</strong> Mason Greenwood reddet Mancester United med sin første scoring på seniorlaget. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix
REDDET KVELDEN: Mason Greenwood reddet Mancester United med sin første scoring på seniorlaget. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Manchester United vant 1-0 mot Astana

Mason (17) reddet Solskjær fra flause

Manchester United måtte vente til det 73. minutt før scoringen kom hjemme mot Astana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Man Utd - Astana 1-0 (0-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Marcus Rashford kickstartet karrieren sin da han scoret to mål i debuten mot Midtjylland i Europa League i 2016.

Mot Astana var han «veteranen» på topp som skulle veilede unggutta Mason Greenwood (17), Tahith Chong (19) og Angel Gomes (19), som dannet den offensive trioen bak Rashford, som i kveld fikk sjansen på topp.

Selv om United vant, viste derimot Rashford hvorfor mange mener at ikke burde spille spiss, men på vingen, for bommene var mange.

- Dette er kanskje hvorfor Rashford ikke ser på seg selv som en nummer ni. Det var ikke avslutningen til en spiss, og det skjer altfor ofte av en spiller som mange håper kan være en talisman i United-angrepet, skrev Manchester Evening News tidlig i første omgang.

Plutselig oppsto det en følelse av at Solskjær kanskje hadde gamblet for mye med unggutta, men i det 73. minutt kunne han puste lettet ut da unge Greenwood driblet seg løs og smelte inn seiersmålet.

Det var hans første på seniorlaget til Manchester United, men neppe det siste.

- Det er bra for unggutta at de får muligheten i disse kampene. De er nødt til å bruke den, jobbe hardt og så få flere sjanser. Det er flott at klubben gir dem sjansen. Jeg er glad for dem. De er unge og ønsker å vise at de fortjener å spille i drakta. De er klubbens framtid, roser Nemanja Matic overfor BT Sport etter kampen.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsnes Vis mer

Fansen tror på trofé

Manchester United vant Europa League i 16/17-sesongen under José Mourinho. Da Dagbladet tok en prat med noen fans utenfor stadion i timene før kampen, var opinionen den samme:

Manchester United er det største laget i turneringa, og finalen er et minimum.

Et annet ønske var at United skulle satse ungt - og få den samme suksessen som Chelsea har gjort med sine unggutter den siste tida - og Solskjær kastet utpå flere tenåringer mot Astana.

Mason Greenwood (17), Tahith Chong (19), Angel Gomes (19), Axel Tuanzebe (21) og Diogo Dalot (20) fikk alle tillit mot det kasakhstanske laget.

- Solskjær holder sine løfter, skrev lokalavisa Manchester Evening News om nordmannens utvalgte ellever.

Sjansekavalkade

En annen som fikk tillit fra start, var Fred. Brasilianeren hadde ikke startet for United på 148 dager. Midtbanespilleren åpnet første omgang med et smell.

Angel Gomes kombinerte flott med en lagkamerat, før ballen rullet ut til Fred. Den tidligere Shakhtar Donetsk-spilleren ladet slegga og smelte til fra 25 meter, men måtte se skuddet klirre i tverrliggeren bak en sprellende Nenad Eric i Astana-målet.

Dette var starten på en real sjansekavalkade mot Astana-målet.

Først fikk Rashford stå helt alene fra fem meter, men skuddet gikk rett på Eric. Deretter testet Greenwood lykken fra skrått hold, men ballen gikk en meter utenfor. Så sov Astana-forsvaret da Rashford snek seg bak dem etter en langpasning av Marcos Rojo, men igjen reddet Eric 21-åringens avslutning.

Saken fortsetter under bildet

<strong>SLEIT:</strong> Marcus Rashford hadde ingen god dag på jobben for Manchester United. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix
SLEIT: Marcus Rashford hadde ingen god dag på jobben for Manchester United. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Byttet om roller

Det var på ingen måte bare United som misbrukte sjanser. Ti minutter før pause stjal gultrøyene fra Phil Jones og satte fart.

Dorin Rotariu hadde muligheten til å spille gjennom en medspiller, men ventet til lagkameraten hadde passert midtbanelinja, og dermed var han i offside. Dermed ebbet angrepet ut i ingenting. Dette var den andre gangen Astana holdt på å komme alene med keeper.

Første omgang ble rundet av med nok en Rashford bom fra kort hold. Ole Gunnar Solskjær så at noe måtte gjøres, og flyttet Rashford ut på venstre ving i sin vante posisjon, mens Greenwood gikk på topp.

Grepet ga derimot ingen umiddelbar gevinst - og da det fortsatt var målløst i det 68. minutt - kom også Juan Mata og Jesse Lingard innpå for Gomes og Chong.

Da skulle scoringen komme.

Mason Greenwood mottok ballen på høyrekanten, dro av en forsvarer, og smelte kula mellom beina på Astana-keeper Nenad Eric fra skrått hold.

En nydelig scoring av 17-åringen.

Ingen Svensson mot United

Dermed tok Ole Gunnar Solskjær og co. tre poeng i den første kampen i Europa League-gruppespillet.

De møter AZ i Nederland i neste gruppespillskamp. Den kampen spilles i Haag etter at deler av taket på stadion til AZ nylig kollapset.

Både Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spiller på laget, men sistnevnte får ikke spille mot United. Backen ble nemlig utvist mot Steaua Bucuresti i kveld.

AZ ledet 0-1 da nordmannen fikk marsjordre. Hjemmelaget snudde til 2-1, før Myron Boadu (18) likevel sikret ett AZ-poeng.

Dermed leder United gruppa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer