Massa i pole på lykkebanen

Felipe Massa satser på hat trick i Istanbul.

Det var hard kamp mellom Ferrari og McLaren-Mercedes, men Ferraris brasilianske sjåfør Felipe Massa sikret seg pole-position før Istanbul Grand Prix søndag.

Massa var raskest i kvalifiseringen, og har dermed en god sjanse til å sikre seg sin tredje seier i det tyrkiske VM-stevnet. Brasilianeren vant kvalifiseringen med tiden 1.27.617.

- Jeg tror jeg satte sammen et ganske godt løp. Det var iallfall nok for å få pole-positionen. Jeg er veldig glad i denne banen, sa Massa.

Bak ham fulgte McLarens finske fører Heikki Kovalainen. Finnen opplevde det ingen formel 1-sjåfør ønsker da han krasjet stygt under Grand Prix i Barcelona tidligere i år.
- En berg og dalbane
En defekt del i hjulet gjorde at dekket eksploderte i Barcelona, og Kovalainen havnet på sykehus med hjernerystelse. Han måtte få tillatelse av Det internasjonale bilsportforbundets leger for å få kjøre i Tyrkia.

- Det har vært litt av en berg og dalbane så klart. Det var en stor ulykke i Spania, og jeg var heldig som ikke ble hardt skadd. Jeg følte at bilen var god i dag, jeg er veldig glad i denne bilen, sa Kovalainen.

Søndag stiller han i annet startspor, bak ham følger hans lagkamerat Lewis Hamilton, mens regjerende VM-mester Kimi Räikkönen måtte nøye seg med fjerde beste tid i kvalifiseringen.

Räikkönen leder VM-sammendraget med 29 poeng, mens Lewis Hamilton holder annenplassen med 20. Felipe Massa har notert 18 poeng så langt i år, og er nummer fire, men får sjansen til å avansere på listene søndag.

- Det kommer ikke til å bli lett så klart, konkurrentene er veldig sterke og vi er veldig jevne. Vi kommer til å prøve å gjøre alt rett, sa Massa.


- Fantastisk bane


Det er tredje året på rad at han har det beste startsporet til Istanbuls Grand Prix.
ALLTID GOD I TYRKIA: Felipe Massa har skaffet seg beste startspor for tredje gang i Istanbul. Foto: EPA
ALLTID GOD I TYRKIA: Felipe Massa har skaffet seg beste startspor for tredje gang i Istanbul. Foto: EPA Vis mer

- Og få en tredje pole-position her er bra. Det er en fantastisk bane for meg, sa Massa, som vet at alle Grand Prix-løpene i Istanbul er blitt vunnet av mannen i pole-position.

Dobbelt verdensmester Fernando Alonso er inne i en tung sesong etter at han byttet fra McLaren til Renault, og ble nummer sju i kvalifiseringen lørdag.

(NTB)

Massa i pole på lykkebanen