Massa på bedringens vei etter skrekkulykken

- I stand til å kommunisere aktivt med omgivelsene.

LIVSTRUENDE SKADET: Felipe Massa pådro seg omfattende hodeskader da en springfjær fra Rubens Barrichellos bil traff ham i hjelmen under kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix lørdag. Brasilianerens holdes i kunstig koma og tilstanden beskrives som stabil. Foto: SCANPIX/AP Photo/MTI,Tamas Kovacs
LIVSTRUENDE SKADET: Felipe Massa pådro seg omfattende hodeskader da en springfjær fra Rubens Barrichellos bil traff ham i hjelmen under kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix lørdag. Brasilianerens holdes i kunstig koma og tilstanden beskrives som stabil. Foto: SCANPIX/AP Photo/MTI,Tamas KovacsVis mer

(Dagbladet.no): Ferrari-fører Felipe Massa viser positive tegn til bedring etter den alvorlige formel 1-krasjen i Ungarn i helgen.

Den hardt skadde brasilianeren reagerer når han blir snakket til og beveger både armer og bein, opplyste en talsperson for det ungarske forsvarsdepartementet mandag.

— Han våkner oftere og oftere, og han er i stand til å kommunisere aktivt med omgivelsene i form av at han reagerer når han blir snakket til. Vi er optimistiske og håper han sakte, men sikkert er på bedringens vei, sa talsmann Istvan Bocskai til ungarsk fjernsyn, ifølge Reuters.

Bocskai kunne også fortelle at Massa er i stand til å bevege både armer og bein, og at det tolkes som et tegn på at han har sluppet fra ulykken uten betydelige skader på hjernen. Samtidig understreket han at det er for tidlig for legene å kunne konkludere i den ene eller andre retningen.

Tung fjær
Massa fikk omfattende hodeskader da han på ulykksalig vis krasjet mot en dekkbarriere under formel 1-kvalifiseringen på Hungaroring lørdag i rundt 200 kilometer i timen.

Foranledningen var en ett kilogram tung springfjær som løsnet fra bilen til landsmann og Brawn-fører Rubens Barrichello, som rikosjetterte i asfalten og traff Massa i hodet. Den løse bildelen maltrakterte den venstre siden av brasilianerens hjelm og slo ham bevisstløs.

BEVISSTLØS I BARRIEREN: Felipe Massa mistet bevisstheten og braste inn i en dekkbarriere i høy hastighet. Vraket av Massas Ferrari forteller mye om hvilke krefter som var i sving.AFP PHOTO / POOL / BELA SZANDELSZKY
BEVISSTLØS I BARRIEREN: Felipe Massa mistet bevisstheten og braste inn i en dekkbarriere i høy hastighet. Vraket av Massas Ferrari forteller mye om hvilke krefter som var i sving.AFP PHOTO / POOL / BELA SZANDELSZKY Vis mer

28-åringen fikk påvist kuttskader i hodet, skader på hodeskallen og hjernerystelse.

Massa skal gjennom en ny hodesjekk om kort tid.

Familien på plass
En preget Rubens Barrichello oppsøkte Massa på sykehuset like etter at Ungarns Grand Prix var ferdig i går ettermiddag. Han innrømmet at han hadde tenkt mye på sin gode venn underveis.

- Jeg vil gjerne se ham fordi han er en god venn av meg - ikke bare fordi det var en springfjær fra bilen min som forårsaket ulykken. Jeg vet at han ville ha gjort akkurat det samme for meg. Det gjør vondt i magen, og jeg ville ha løyet om jeg sa at jeg ikke tenkte på det under løpet, sa Barrichello, ifølge BBC.

ILLUSTRASJON: Peter Burger fra hjelmprodusenten Arai illustrerer for pressen hvordan fjæren fra Barrichellos bil traff hjelmen til Massa.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler
ILLUSTRASJON: Peter Burger fra hjelmprodusenten Arai illustrerer for pressen hvordan fjæren fra Barrichellos bil traff hjelmen til Massa. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

Ferrari-førerens far, mor og gravide kone satte seg sporenstreks på et fly fra Brasil etter ulykken og ankom den ungarske hovedstaden i går for å sitte ved Massas sykeseng.

- Det er for tøft for en far, mor og ei kone å bli værende her (i Brasil) og motta nyheter per telefon, sa Massas far Luiz Antonio, ifølge nyhetsbyrået AP før avreise fra Sao Paulo.

Også Ferrari-president Luca di Montezemolo reiser mandag til Ungarn for å besøke Massa på sykehuset.

BEKYMRET; Felipe Massas gravide kone, Anna Rafaela Massa, satte seg på flyet fra Brasil til Ungarn for å sitte ved ektemannens side på sykehuset i Budapest.Foto: SCANPIX/AP Photo/Bela Szandelszky)
BEKYMRET; Felipe Massas gravide kone, Anna Rafaela Massa, satte seg på flyet fra Brasil til Ungarn for å sitte ved ektemannens side på sykehuset i Budapest.Foto: SCANPIX/AP Photo/Bela Szandelszky) Vis mer

(Dagbladet.no/NTB)