Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Massa slo tilbake og vant i Bahrain

Stoppet kjeften på kritikerne.

Etter to brutte løp slo Felipe Massa (26) til og vant sesongens tredje VM-runde i formel 1. Ferrari-føreren satte effektivt munnkurv på sine kritikere.

- De siste ukene har ikke vært enkle, men slik er livet i dette sirkuset. Jeg hadde to dårlige dager i de to første løpene, men jeg har aldri tvilt på om vi er raske nok. Dette var ikke min første seier, og det blir ikke den siste heller, slo Massa fast etter triumfen i Bahrains Grand Prix i dag.

Massa vant også fjorårets Grand Prix-løp på samme bane. Da ledet han fra pole position (beste startspor) til mål.
Sjette seier
Brasilianeren brøt de to første VM-rundene denne sesongen og har fått skyllebøtter av kritikerne, men Ferrari-føreren fikk full klaff i den persiske øystaten og tok karrierens sjette seier.

Finske Kimi Räikkönen endte på annenplass og sikret dobbeltseier til Ferrari. Treer ble polske Robert Kubica.

- Løpet var virkelig vanskelig til å begynne med. Masse olje lå på banen, og jeg bestemte meg for å ta det med ro uten å presse bilen til det ytterste, sa Felipe Massa.


«Iceman» i tet 
Regjerende verdensmester Räikkönen tok over sammenlagtledelsen i VM fra briten Lewis Hamilton, som fikk en marerittåpning med bomstart og ødelagt frontvinge tidlig i løpet. Fjorårets sensasjon kjørte inn til 13.-plass.

- Jeg ønsket å vinne, men teamet har manglet fart hele helgen. Men kan jeg ta annenplasser på dårlige helger framover også, blir jeg ikke skuffet, mente «Iceman» Räikkönen.

Plasseringen på seierspallen var finnens 50. i karrieren.

Neste VM-runde er Spanias Grand Prix i slutten av måneden.

(NTB)

VANT ETTER TO BRUTTE LØP: Felipe Massa i Ferrari passerer McLaren-fører Lewis Hamilton på vei mot seieren i Bahrain Grand Prix. Foto: Frank Augstein, AP/Scanpix
VANT ETTER TO BRUTTE LØP: Felipe Massa i Ferrari passerer McLaren-fører Lewis Hamilton på vei mot seieren i Bahrain Grand Prix. Foto: Frank Augstein, AP/Scanpix Vis mer
image: Massa slo tilbake og vant i Bahrain
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media