Masse-avlysninger

Regjeringen sier nei til å gi idretten unntak fra innreisebestemmelsene. Dermed må rundt 30 verdenscupkonkurranser i Norge avlyses eller flyttes.

DÅRLIGE NYHETER: Abid Raja. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DÅRLIGE NYHETER: Abid Raja. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skulle gjerne sett at vi ikke var i denne situasjonen, sier kulturminister Abid Raja (V) til NTB.

Onsdag forlenget regjeringen innreiserestriksjonene til ut februar på grunn av koronasituasjonen. Helt til torsdag ettermiddag hadde idretten et håp om at det kunne gis en åpning for idrettsutøvere som skulle til Norge å konkurrere i langrenn, hopp, kombinert, alpint og skiskyting i mars.

- Vi har en krevende situasjon med de muterte virusene. Det vil derfor ikke bli gitt noe unntak før 1. mars. Vi har forståelse for at dette vil innebære at arrangementene vil måtte flyttes til et annet sted eller avlyses. Dette er fryktelig leit for alle idrettsutøvere, for arrangørene og for det norske publikummet, sier Raja.

«Trygge og gode rammer»

Skipresident Erik Røste uttrykker respekt for regjeringens beslutning, men mener at konkurransene i Norge kunne vært arrangert innenfor «gode og trygge rammer».

- Vi er selvfølgelig skuffet. Det har vært gjennomført 66 konkurranser i 13 land (denne sesongen), og det har fungert bra, med svært lite smitte og ingen smittespredning lokalt. Det er derfor vi har søkt om dette unntaket, og vi hadde håpet å kunne invitere utøverne til Norge. Nå blir vi den eneste nasjonen som ikke arrangerer verdenscuprenn i år, sier Røste til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer