Masse Molde-mål

Det ble en skikkelig målfest for Molde, som inviterte til fotballkamp på splitter ny stadion. Statsminister Kjell Magne Bondevik åpnet stadion, før spillerne kjørte over sjanseløse Lillestrøm. Da alt var over hadde Molde fire mål, Lillestrøm ingen.

Molde var best i alt, men kampen mot Lillestrøm sier lite om lagets styrke videre i serien. Til det var Lillestrøm en altfor dårlig motstander.

  - Vi ga Molde en festdag på en enkel og en dum måte. Nå må vi få gløden og de skadde spillerne våre tilbake, sa Erlandsen til NTB.

Uheldig start

Molde fikk en glimrende start da de gikk opp i ledelsen etter bare fire minutter. Daniel Berg Hestad la inn en ubehagelig ball foran mål. Ved stolpen prøvde Tommy Berntsen fra Lillestrøm å styre ballen ut, men den trillet i steden inn mellom stengene. Dermed startet kampen med et selvmål.

 Lillestrøm klarte aldri å hente seg etter det.

  Daniel Berg Hestad scoret det andre målet, mens Andreas Lund nikket inn 3-0 før pause.

 Lillestrøm forsøkte å snu kampen i andre omgang, men måtte til slutt resignere da den islandske spissen Bjarki Gunnlaugsson avgjorde kampen med å dytte inn 4-0 fra kloss hold.

Har ikke rutine

Hos Lillestrøm var keeper Magnus Kihlstedt - tross fire baklengs - lagets bestemann. Ellers bar laget preg av mangel på rutine og mangel på glød.

 Lillestrøms angrep var spesielt preget av dårlige avslutninger.

Moldefest

Statsminister Kjell Magne Bondevik, klubbeier Kjell Inge Røkke, landslagssjef Drillo var alle tilstede for å se det store showet foran åpningen av den nye Moldestadion.

 Spesielt Røkke må ha følt folkejubelen på hjemmebane. Han ble høylytt hyllet av tilskuerne på tribunene, som åpenbart var meget godt fornøyd med stadionanlegget.

BEST: Moldes Daniel Berg Hestad i hodekamp mot Lillestrøm. Han vant som vanlig.