Masseslagsmål da opprykket glapp for Glasgow Rangers

Spillerne klikket fullstendig.

 GIKK HETT FOR SEG:  Denne duellen mellom Rangers Andy Murdoch og Motherwell's Lionel Ainsworth er fra den første sluttspillsfinalen. Foto: NTB Scanpix
GIKK HETT FOR SEG: Denne duellen mellom Rangers Andy Murdoch og Motherwell's Lionel Ainsworth er fra den første sluttspillsfinalen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Opprykksfinalen ble et mareritt for Rangers. Glasgow-klubben ble utklasset av Motherwell i en kamp som endte med masseslagsmål, tre røde kort og politietterforskning.

Rangers må belage seg på en ny sesong i skotsk mesterskapsserie etter å ha tapt 1-6 sammenlagt mot Motherwell i opprykksfinalen. Og ikke nok med dét, klubben har også kommet i politiets søkelys etter scenene som utspant seg på Fir Park ved kampslutt.

Da dommeren blåste av, klikket det fullstendig for Rangers-spiller Bilel Mohsni, som sparket og slo Motherwells Lee Erwin etter en konfrontasjon. Dette resulterte i masseslagsmål mellom spillerne og et hav av sinte Motherwell-supportere ute på banen.

Politietterforskning Ridende politi og vakter klarte etter hvert å roe gemyttene. Da viste også dommeren tre spillere det røde kortet.

Søndag kveld bekreftet skotsk politi at de kommer til å se nærmere på saken.

- Politiet i Skottland kommer til å gjennomføre en full gjennomgang av dagens hendelser, og vi vil ta en prat med de involverte partene, sa assisterende politiinspektør Bernard Higgins.

- Skammelig Rangers-manager Stuart McCall hevder han ikke så hva som skjedde da Mohsni og Erwin røk i tottene på hverandre, men sier at den tunisiske spilleren uansett er ferdig i klubben.

- Hvis det stemmer at han slo, er det skammelig. Det er uansett trygt å si at han ikke fortsetter i klubben neste sesong. Kontrakten hans går ut, sa McCall, som hadde en nitrist dag på jobb.

Han fikk se et Rangers-lag som var sjanseløst i kampen om opprykket. Motherwells Marvin Johnson, Lionel Ainswoth og John Sutton scoret for hjemmelaget etter pause og sikret en enkel 3-0-seier.

Old Firm må vente Rangers må nå bruke sommerferien på å forberede seg til en ny sesong i skotsk mesterskapsserie, noe som betyr at det heller ikke blir noen lokaloppgjør mot Ronny Deilas Celtic i ligaen neste sesong.

Økonomisk rot førte til at Rangers ble slått konkurs og degradert til 3. divisjon i 2012. Klubben har rykket opp to ganger siden, men mislyktes søndag med å ta det siste steget tilbake til eliten.

(NTB)