BRÅK: En mann blir pågrepet av politiet på Copacabana-stranda i Rio de Janeiro i bråket som oppsto da Brasil gikk på det heftige nederlaget mot Tyskland i VM-semifinalen. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
BRÅK: En mann blir pågrepet av politiet på Copacabana-stranda i Rio de Janeiro i bråket som oppsto da Brasil gikk på det heftige nederlaget mot Tyskland i VM-semifinalen. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBAVis mer

Masseslagsmål og opptøyer i Brasil etter sjokktapet

En person skal være drept.

(Dagbladet): Brasils sjokkerende 1-7-tap mot Tyskland på hjemmebane i semifinalen i VM utløste heftige scener flere steder i landet.

Da Tyskland startet scoringsfesten, brøt det ut slagsmål på den verdensberømte Copacabana-stranda i Rio de Janeiro hvor titusenvis av mennesker hadde samlet seg for å se kampen.

En person skal være død etter sammenstøtene som oppsto, melder en rekke latinamerikanske medier. Personen skal ha blitt drept under en skuddveksling mellom militærpoliti og menneskene som deltok i opptøyene i Rio de Janeiro.
Smell og tåregass - Det var en slåsskamp. Politiet gikk inn og slo. Det var slåssing og tumulter, sier gateselgeren Luiz Paulo, til Washington Post.

Publikummere skal ha avfyrt fyrverkeri, og tåregass skal ha blitt tatt i bruk.

UTBRENT: En buss skal ha blitt satt fyr på i Sao Paulo av rasende Brasil-fans etter tapet mot Tyskland. Foto: EPA/Carlos Villalba Racines
UTBRENT: En buss skal ha blitt satt fyr på i Sao Paulo av rasende Brasil-fans etter tapet mot Tyskland. Foto: EPA/Carlos Villalba Racines Vis mer

Situasjonen skal ha ført til panikk, og norske Martin Hoftvedt som var på stranda sammen med blant andre Bislett Games-general Steinar Hoen forteller til VG at en svær menneskemengde kom løpende rett mot der de satt.

Skjelven - Jeg ble litt skjelven der og da. En ganske stor folkemengde kom stormende mot oss fra stranden. Det kom folk over bordene, stoler og glass ble kastet. Folk var veldig aggressive. Når det blir opptøyer, så sprer aggressiviteten seg fort, sier Hoftvedt til avisa.

Først meldte flere medier at panikken skyldtes at en kriminell bande hadde slått til og skutt i lufta, men ifølge BBC mener politiet at bråket startet etter at det oppsto slåsskamper på stranda.

Også fra andre byer kommer det rapporter om bråk og hærverk etter det knusende nederlaget. I storbyen Sao Paulo skal blant annet minst 20 kjøretøyer ha blitt satt i brann av rasende Brasil-supportere.