Masseslagsmål på tribunen og banen

Omkring 35 mennesker, deriblant minst en spiller, ble skadet i opptøyer i forbindelse med byderbyet mellom Røde Stjerne og Partizan Beograd.

Ifølge nyhetsbyrået Tanjug måtte seks mennesker behandles på sykehus. To av dem var bevisstløse da de kom til sykehuset. Blant de skadde er også Partizans lagkaptein Sasa Ilic, som pådro seg ribbeinsbrudd.

Bråket startet kort tid etter avspark, da Røde Stjerne-tilhengere ropte «ut med Marjanovic» og rullet ut et banner med påskriften «Majanovic i fengsel, Partizan i 2. divisjon».

Partizan-president Mirko Marjanovic er statsminister i Serbia og en tilhenger av Jugoslavias avsatte president Slobodan Milosevic.

Partizan-tilhengerne svarte med egne fornærmelser, og det brøt ut slagsmål på tribunene. Fyrverkeriraketter ble skutt inn på banen, og snart begynte tilskuere å strømme ut på banen der de fortsatte å slåss. Spillerne flyktet inn i garderoben.

Kampen ble avbrutt på stillingen 0-0, og politiet tømte tribunene.

Byoppgjørene i Beograd regnes som høyrisikokamper. For ett år siden ble en Røde Stjerne-tilhenger myrdet på Partizans stadion.

(NTB)