DUELL: Team Skys Elia Viviani (til høyre bak Kristoff) var en av dem som måtte slås for å notere nordmannens 11. seier for sesongen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DUELL: Team Skys Elia Viviani (til høyre bak Kristoff) var en av dem som måtte slås for å notere nordmannens 11. seier for sesongen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Massevelt da Kristoff tok sin ellevte seier

- Håper å holde seiersrekken gående i Roubaix.

Alexander Kristoff unngikk en stor massevelt, og kunne heve armene over hodet for sin ellevte seier for sesongen.

- Det er veldig gøy når du har formen og alt. De siste ukene har vært veldige morsomme for meg og laget, fortalte Kristoff til Sporza etterpå.

Da hadde hovedfeltet, blant annet ved hjelp av Katjusja og Team Sky, sveivet inn bruddet fire kilometer fra mål.

-  Bruddet var sterkt, og holdt unna en god stund. Katjusja gjorde en strålende jobb med å bringe meg tilbake. Med 500 meter igjen var jeg i perfekt situasjon. Jeg var ikke helt sikker på å vinne, men jeg skjønte på slutten at ingen kunne passere meg, sier nordmannen.

Vanvittig seiersrekke Dermed fortsetter Katjusjas vanvittige seiersrekke i klassikerne. De har vunnet Gent-Wevelgem, Tredagers i De Panne og Flandern rundt de siste ukene.

Faktisk er tempoetappen i De Panne den eneste det russiske laget ikke har vunnet. Der ble Kristoff til slutt nummer tre.

Så er spørsmålet om trenden fortsetter under helgas Paris-Roubaix.

- Jeg håper å holde seiersrekken gående, men Roubaix er et annet ritt. Jeg har ikke prestert så bra der tidligere, men jeg vil prøve. Jeg er i mitt livs form, avsluttet Kristoff.

Massevelt like før oppløpet Med Paris-Roubaix i bakhodet, var det viktig å komme seg helskinnet gjennom dagens 200 kilometer lange ritt mellom Antwerpen og Schoten.

Et kjempestort massevelt satte rundt 70 prosent av rytterne ut av spill foran oppløpet i Schoten. Sekunder tidligere ble Kristoff kjørt fram i posisjon av sin opptrekker.

Kun Tom Boonen (2006) og René Vermandel (1921) har vunnet Flandern rundt og GP Scheldeprijs i løpet av samme sesong tidligere. Ingen ryttere har klart å kombinere det med seier i De Panne.

Før Alex Kristoff.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Slik gikk det til:

Med seiersgrossistene Marcel Kittel, André Greipel og Mark Cavendish borte, var det mange som så mot Alexander Kristoff foran den 103. utgaven av GP Scheldeprijs.

Før spurten ventet totalt 200 kilometer. De siste milene gjennom innlagte runder i den belgiske byen Schoten.

Laurens De Vreese (Astana), Frederik Backaert (Wanty), Kenneth Van Bilsen (Cofidis), Matteo Busato (Southeast), Vincent Jérôme (Europcar), Huub Duyn (Roompot) og Tanner Putt (United Healthcare) plasserte seg i dagens brudd.

Disse ble holdt under oppsikt av hovedfeltet. Med omlag 15 mil igjen var avstanden oppe i fire og halvt minutt.

Deretter ønsket spurtlag som Katjusja og Etixx-Quick Step å holde de sju innenfor rekkevidde foran avslutningen på 1HC-rittet.

Endagsrittet som er plassert mellom Flandern rundt og Paris-Roubaix ender som oftest i en duell mellom sprinterne.

Tyler Farrar og Alessandro Petacchi har begge vunnet her tidligere. Også Nikias Arndt, Matteo Trentin, Andrea Guardini, Elia Viviani, Danny Van Poppel, Tom Van Asbroeck, Peter Sagan og Jevgenij Hutarovitsj var på plass for å gi nordmannen kamp om det som kunne bl årets ellevte seier for Kristoff.

Med åtte mil igjen, var forspranget i underkant av 1:50.

Hovedfeltet hadde ikke hastverk. Forspranget holdt seg derfor rundt den avstanden når rytterne rundet 150 kilometer.

Til slutt ventet tre lokale runder á 16,4 kilometer. Ved inngangen var det fremdeles 1:44 å kjøre inn av hovedfeltet som ble ledet av én rytter fra Tinkoff-Saxo og hele Katjusja-laget.

Midtveis ut på den andre runden var avstanden nede i 25 sekunder. Katjusja stresset ikke med å kjøre bruddet inn, så inn på siste runde var avstanden oppe i 36 sekunder igjen.

Omtrent da Laurens De Vreese angrep bruddkameratene sine med sju kilometer igjen, så man Bradley Wiggins slippe feltet.

Ingen tvil om at Paris-Roubaix er viktigst for briten, som avslutter landveiskarrieren søndag.

De Vreese fikk selskap av Duyn, men duoen maktet aldri å skape spesielt stor avstand bakover.

Med fire kilometer igjen til mål, var angrepet innhentet.

Innenfor den siste kilometeren gikk en kjempevelt i feltet.

Sekunder tidligere ble Kristoff heldigvis brakt i posisjon av opptrekkeren sin.

Med tre fjerdedeler av hovedfeltet utmanøvrert, vant nordmannen spurten overlegent: Hans ellevte seier for sesongen!