Massevelt like før mål

Thor Hushovd var med i mølja. Vi fulgte tour-en direkte

Uflaksen fortsetter for Hushovd, som kom i mål på 82. plass. Vel en kilometer før mål var Hushovd involvert i velten som hindret nesten samtlige ryttere. Bare rundt 30 ryttere var med på spurten, der Quickstep-rytteren Boonen var først over målstreken.

- Det er en stor seier for oss, sa Boonen etter sin første etappeseier noensinne.

- Laget jobbet virkelig bra i dag. De siste kilometerne var harde, men jeg liker spurter som denne. Du måtte være sterk for å vinne her, men jeg var sterk.

Franske Thomas Voeckler beholdt den gule ledertrøyen etter fredagens etappe. Ettersom velten skjedde under en kilometer før mål, får alle samme tid. Kurt Asle Arvesen lå lenge i brudd sammen med fem andre ryttere og hadde opparbeidet seg et forsprang på rundt 4 minutter til hovedfeltet 60 kilometer fra mål.

Men da det gjensto 25 kilometer måtte Arvesen og Alessandro Bertolini slippe, og falt tilbake. De ble innhentet av hovedfeltet da det gjensto vel 20 kilometer til mål. Arvesen ble også hindret i velten, og syklet over målstreken på 97. plass.

Arvesen ble nummer to på fredagens andre sprintkonkurranse. CSC-rytteren ble nummer tre på fredagens første sprint.

Australieren Robbie McEwen var en av dem som gikk først i bakken under velten. Han pådro seg kutt i hånden og skrubbskader på venstre lår. Lotto-rytteren fikk dermed ikke vært med på spurten inn mot mål, og måtte gi fra seg den grønne poengtrøyen til landsmannen Stuart O'Grady.

- Det er ikke den beste måten å ta den grønne trøyen på, men det er sånn rittet går, sa O'Grady. - Robbie hadde litt uflaks i dag, men jeg har falt tre ganger allerede i rittet og tapt poeng. Det er bare sånn det er.

Thor Hushovd falt fra 3. til 7. plass i konkurransen om den grønne trøyen, mens Kurt-Asle Arvesen avanserte fra 21. til 19. plass.

(NTB)

• Vi fulgte tour-en direkte

<B>VELTET:</B> Alessandro Petacchi veltet på det regnglatte føret i går. Her får han hjelp av en av rittets leger.