Massiv dramatikk da Rosenborg vant toppkampen mot Odd

- En ekstrem tilfredsstillelse.

• Odd - RBK 1-2 (1-1)

SKAGERAK ARENA (Dagbladet): På stillingen 1-2 til Rosenborg førte en dommeravgjørelse til massiv dramatikk på Skagerak Arena. Kampleder Svein Oddvar Moen blåste et kontroversielt straffespark til Odd.

Rosenborg-leiren var i harnisk. Men keeper André Hansen, som forlot nettopp Odd til fordel for spill i Trondheim foran sesongen, reddet Espen Ruuds forsøk mesterlig.

- Jeg bestemte meg i tilløpet til Ruud for hvilken side jeg skulle gå til. Så handlet det om å satse det beina klarte. Å se at folk er så fornøyd med det jeg gjorde, er en ekstrem tilfredsstillelse, sier Hansen til Dagbladet om redningen og de herlige jubelscenene som utspilte seg etterpå.

Keeperen kan glede seg over at Rosenborg fremdeles er ubeseira og topper tabellen etter seks spilte kamper, mens Odd ligger på femte plass.

Riskis med sein scoring Også Rosenborg fikk et omdiskutert straffespark. Det skjedde ni minutter før full tid. Alexander Søderlund gikk i bakken innenfor 16-meteren etter en duell med Thomas Grøgaard, og Riku Risku fikk sjansen fra krittmerket.

Innbytteren gjorde det Ruud ikke maktet, og satte ballen i mål til 1-2.

Det var imidlertid Odd som åpnet oppgjøret best. Hjemme på intime Skagerak Arena behersket Dag-Eilev Fagermos menn den vanskelige kombinasjonen av både høyt balltempo og god presisjon i innledningen.

Rosenborg ble spilt lave, men bortelaget lå samtidig kompakt slik at Odd ikke klarte å omsette ballinnehavet til tellende målsjanser. I alle fall ikke i løpet av de ti første minuttene, for det var gjestene som skulle markere seg først i målprotokollen.

Ni minutter var passert da Pål André Helland gjorde seg klar til å ta et frispark fra skrått hold. Hele stadion forventet et innlegg, inkludert Odd-keeper Sondre Rossbach. I stedet satset Helland på en frekk variant i korthjørnet. Ballen gikk som en kanon, og Rossbach reagerte for seint.

Odd svarte Det betydde 0-1 i favør Rosenborg. Trener Kåre Ingebrigtsens velsmurte maskin så igjen ut til å være på skinner. Kollega Fagermo uttalte imidlertid før helgas runde at han syntes det var på tide å ta sin første seier mot RBK som Odd-trener.

Det syntes også spillerne hans, som fortsatte sitt pasningsorienterte spill. Etter 27 minutter førte det til en corner for hjemmalaget som tidligere nevnte Grøgaard tok seg av.

Venstrebacken løftet ballen opp i lufta, mot straffemerket. Der knuste lagkamerat Olivier Occean RBK-målvakt Hansen i en duell og stusset ballen videre. Bakerst i feltet hadde Bentley luktet hva som kunne skje, og kantspilleren fikk derfor en enkel jobb med å heade inn 1-1.

Søderlunds sjansesløseri Etter Odds utligning åpnet kampen seg mer opp. Mot slutten av første omgang skapte Rosenborg flere muligheter, og den soleklart største falt til Søderlund.

Klokka nærmet seg 37 minutter da Tippeligaens toppscorer bare hadde trengt å sette foten til ballen for å ha bokført sin åttende scoring for sesongen. I stedet bommet Søderlund totalt på åpent mål fra én meter, noe som gjorde at stillingen sto seg uendret til pause.

Etter hvilen gikk det ikke lang tid før haugesunderen fikk muligheten igjen. RBK-kaptein Mike Jensen gikk på et sugende gjennombruddsløp og var nær ved å få pirket ballen forbi Rossbach. Den unge burvokteren var imidlertid lynraskt ute og avverget.

Men faren for Odd var ikke over, for returen havnet rett i beina på Søderlund.

Spissen valgte å bruke kraft fra 12 meter i et øyeblikk hvor innsiden kanskje hadde vært en bedre løsning. Ballen gikk nemlig igjen utenfor rammeverket i stedet for på innsiden.

Også Rosenborgs tredje store mulighet falt til Søderlund, men heller ikke det 55. spilleminuttet bringte lykke for kraftpluggen.

- I dag hadde jeg mange store sjanser. Hadde jeg vært litt heldig og ikke udyktig hadde jeg scoret noen mål. Det er litt for jævlig, men jeg får ta det igjen på hjemmebane, sier Søderlund til Dagbladet.

Hisset opp av Fagermo På slutten av oppgjøret avgjorde altså Riski med en straffescoring og Hansen med sin strafferedning.

Det skjedde bare dager etter at Fagermo sammenlignet Odd med Barcelona og i tillegg uttalte at han mener Rosenborg ikke er gode nok til å ta seriegull. RBKs Helland forteller nå at han fant motivasjon i utspillet fra Odd-sjefen.

- Det er jo greit det, men da er de jo et stykke unna (gull) dem også. Vi er ganske mye bedre enn dem i 2. omgangen. Dette skal jo være en av de vanskeligste bortekampene våre i år. Hvis vi vinner mange av disse, blir vi farlige, sier Helland til Dagbladet.

- Ble dere ekstra motivert av uttalelsene til Fagermo?

- Ja. Det heller bensin på bålet. Vi får ekstra motivasjon. Det er ikke hver dag vi møter Barcelona på bortebane ...