Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Massiv protest mot Deila utenfor stadion. Vil sende Deila hjem til Norge

Tapte derbyet han ikke kunne tape.

I TRØBBEL: Celtic-manager Ronny Deila risikerer å få sparken etter tapet mot Rangers. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Celtic-manager Ronny Deila risikerer å få sparken etter tapet mot Rangers. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Rangers - Celtic 7-6 etter straffer (2-2 etter ordinær tid)

(Dagbladet): Ronny Deila og Celtic tapte FA-cupsemifinalen mot Rangers etter et dramatisk derby som ble avgjort etter straffesparkkonkuranse. Over 50 000 tilskuere fikk se Deila gå på en kjempesmell.

Old Firm ble akkurat så dramatisk og nervepirrende som derbyet er kjent for å være. For Rangers' del ble det til slutt en drøm. For Deila og Celtic ble det et mareritt. Og kanskje var dagens tap endog nordmannens siste Celtic-mareritt.

Dette var nemlig derbyet Deila ikke kunne tape. Nå tror majoriteten at nordmannen får sparken.

JUBEL: Så glad ble Rangers-leiren da de slo ut Celtic i FA-cupsemifinalen og beviste at de er tilbake som et skotsk topplag. Foto: 
Action Images via Reuters / Russell Cheyne
JUBEL: Så glad ble Rangers-leiren da de slo ut Celtic i FA-cupsemifinalen og beviste at de er tilbake som et skotsk topplag. Foto: Action Images via Reuters / Russell Cheyne Vis mer

Utenfor Hampden Park har supporterne samlet seg i en massiv portest mot Deila. Blant Celtic-fansen i sosiale medier er det også sterk motstand og bred konsensus om følgende:

- Deila må gå, skriver en rekke engasjerte supportere på Twitter etter tapet mot Rangers.

Derbyets gjenreisning Da Deilas Celtic tapte begge kampene i Europa League mot Molde, som lå midt på tabellen i Tippeligaen, var det nok et bevis på at skotsk fotball ikke er det det en gang var.

Da Rangers gikk konkurs i 2012, mistet skotsk fotball halvparten av lagene som kunne hevde seg i Europa. Da mistet også Celtic sin hovedrival og viktigste sparringspartner, som tidligere drev hverandre framover.

Neste sesong er Rangers tilbake i det gode selskap. I dag fikk vi et frampek på hva som er i vente i FA-cupsemifinalen på en fullsatt Hampden Park, som kunne ha vært fylt tre ganger om kapasiteten strakk til.

LEDER: Kenny Miller sendte Rangers i ledelsen over Celtic. Foto: NTB Scanpix
LEDER: Kenny Miller sendte Rangers i ledelsen over Celtic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Old Firm regnes som et av verdens desidert mest prestisjefulle derby og en stor dag for fotballen. For Deila kan dette fort ha vært hans siste arbeidsdag som Celtic-manager.

Blant annet skrev The Scottish Sun før kampen at supporterne vil tilby seg å kjøre Deila til flyplassen, med billett hjem til Norge, hvis det ble tap i dag.

Det ble det.

Marerittstart Etter 16 minutter skjedde det som ikke skulle skje for Ronny Deila. Den skotske spisslegenden Kenny Miller, som har 68 landskamper og 18 mål for Skottland, banket inn 1-0 til Rangers.

Det er ikke første gang Miller gjør det surt for nordmenn. I 2005 scoret han to mål mot Åge Hareides Norge da Skottland vant 2-1 på Ullevaal i VM-kvalifiseringen.

Etter 33 minutter hadde Celtic alle tiders mulighet til å utligne. Leigh Griffiths banket ballen på innsiden av stolpen. Ballen trillet ut til Patrick Roberts, men på åpent mål klarte han utrolig nok å skyte ballen like utenfor. Deila måtte gni seg i øynene over missen.

Celtic utlignet I pausen var meldingen fra Celtic-fansen klar: «Deila har 45 minutter på å redde jobben».


Han elever responderte raskt. Etter 50 minutter utlignet Celtic etter hjørnespark da Erik Sviatchenko headet 1-1 etter et glimrende hjørnespark fra Roberts. Det utløste ville jubelscener, men Celtic trengte flere mål.

Det klarte imidlertid ikke Deilas menn å lage i løpet av ordinær tid. Resten av 2. omgang var uten store målsjanser. Dermed måtte rivalene ut i ekstraomganger i denne prestisjefulle semifinalen.

Stefan Johansen hadde ingen stor dag på jobben før han byttet ut i det 84. minutt.

McKays drømmetreff Nervene var i høyspenn før ekstraomgangene. Fem minutter ut i første ekstraomgang fikk Hampden Park se et sensasjonelt bra mål, som fikk Deila til å fortvile.

Barrie McKay banket til fra 25 meter og fikk drømmetreff. Ballen suste som ei kanonkule i lengste kryss bak en sjanseløs Craig Gordon i Celtic-buret.


Da begynte Rangers-fansen å synge «sacked in the morning» i Deilas retning.

Celtic utlignet i det 106. minutt Men bare få sekunder ut i andre ekstraomgang slo Celtic tilbake. Tomas Rogic, som ble byttet inn for Stefan Johansen, banket inn 2-2 med en kontant avslutning i hjørnet.

Like etterpå holdt Rogic på å score igjen, men denne gang slapp Rangers med skrekken. I det 119. minutt banket Celtic-profilen ballen i tverrliggeren, men det ble bare nesten.

Dermed ble det straffesparkkonkkuranse i Old Firm.

Tapte etter straffedrama Andy Halliday satte inn straffekonkurransens første mål. Celtic utlignet på sitt første forsøk, før Rangers' James Tavernier blåste ballen langt over mål.

Men Deilas menn misbrukte muligheten til å få overtaket. Callum McGregor banket nemlig ballen i stolpen og ut. I stedet scoret Barrie McKay for Rangers, slik at presset var tilbake på Celtic.


Nir Bitton taklet imidlertid presset og utlignet Rangers' ledelse. Da sviktet Nicky Clark og bommet på sitt forsøk. Nok en gang fikk Celtic muligheten til å skaffe seg overtaket, men nok en gang sviktet de. Scott Brown skjøt midt på keeper. Presset ble for stort.

Da sto Lee Wallace fram og scoret for Rangers. Det samme gjorde imidlertid Leigh Griffiths, og lagene var like langt. Dernest scoret Gedion Zelalem og tidligere RBK-spiller Mikael Lustig på sine forsøk.

Nicholas Law scoret for Rangers og presset var nok en gang på Celtic. Det taklet ikke Tom Rogic, som blåste ballen langt over. Rangers er klar for finalen. Celtic er utslått. Og krisen er verre enn noen gang for Ronny Deila.
Hele Norges coronakart