Massiv støtte til Grodås

Her er keeper-Norges råd til Drillo: Frode Grodås er soleklart førstevalg under VM i Frankrike. I Dagbladets spørrerunde til 34 nåværende og pensjonerte toppkeepere støtter 23 Grodås. Ingen tror på Thomas Gill.

Til sammen har disse karene spilt 208 landskamper med hansker på hendene. Blant «gamlegutta» gir 15 av 20 sin stemme til Frode Grodås. Fra dagens 14 Tippeliga-keepere får Frode tillit fra åtte mann. Fire av disse håper på Frankrike-tur sjøl. Her er dommen - som går verst utover Thomas Gill.

Geir Karlsen (49), 32 A-landskamper:

- Landslaget ble tydeligvis for stor belastning for Thomas Gill. Nå heller jeg mot Frode Grodås igjen.

Kjell Kaspersen (58), 34 A-landskamper:

- Ser ingen grunn til å bytte ut Grodås. Han gikk opplæringstida på landslaget hos Erik Thorstvedt, har fått masse rutine og står bra. Dessuten er han kaptein på laget.

Jørn Jamtfall (31), en A-landskamp:

- Ut fra det som har skjedd i det siste, er det fornuftig av meg å ikke kommentere dette nå. Dette gjelder en gjeng kolleger av meg.

Magnus Kihlstedt (26), Lillestrøm:

- Frode Grodås har gjort sine saker bra på landslaget, så jeg ser ingen grunn til å skyve ham til side.

Inge Thun (52), fire A-landskamper:

- Ut fra det som ble prestert på onsdag, hadde jeg i dag satset på Grodås. Han har ikke spilt dårlig på landslaget, og Erik Thorstvedt var jo i samme situasjon. Sats på rutinen.

Tore Antonsen (47), 10 A-landskamper:

- Jeg holder på Thomas Myhre. Han spiller fast i Premier League, får tøff matching hver helg og har spilt bra i de kampene han har spilt.

Thomas Tøllefsen (24), Tromsø:

- Det er vanskelig å si hvem som skal være førstekeeper. Grodås kan se ut som det beste alternativet, men etter mitt syn burde Thomas Myhre absolutt være aktuell.

Morten Bakke (29), Molde:

- Vanskelig å komme utenom Frode Grodås, som har spilt veldig bra på landslaget. Thomas Gill overbeviste ikke mot Belgia, men bør være en av tre keepere i VM-troppen. Det samme bør Thomas Myhre. Men jeg har klare ambisjoner om å gi dem konkurranse om plassene.

Lars Gaute Bø (34), Viking, en A-landskamp:

- Både Thomas Myhre og Frode Grodås er bankers i VM-troppen. Thomas er i best slag akkurat nå, men Frode har ikke spilt seg ut av landslaget.

Bjarte Flem (39):

- Det blir i hvert fall ikke Bjarte Flem. Ærlig talt har jeg ikke forutsetninger til å uttale meg om dette spørsmålet. Jeg stoler fullt og helt på Drillo.

Arild Blomfeldt (54):

- Jeg synes pressen har vært for stygge mot Grodås. Vi har ingen keepere i Norge som er bedre enn han. Bak ham vipper jeg mot Thomas Myhre.

Einar Rossbach (33), seks A-landskamper:

- Så langt er Frode Grodås uten tvil keeperen Norge bør satse på. Han har fått ufortjent mye pepper, til tross for at han bare har spilt gode landskamper. Thomas Myhre bør også inn i varmen.

Tore Krogstad (30), Vålerenga:

- Ingen peker seg klart ut som førstekeeper. Frode Grodås har vært meget god på landslaget, og er fortsatt en sterk kandidat. Selv skal jeg gjøre alt jeg kan for at mitt navn blir nevnt i keeper-diskusjonen.

Terje Skjeldestad (20), Sogndal:

- Jeg holder en knapp på Frode Grodås, som ikke har spilt seg ut av landslaget. Bak ham er Thomas Myhre en veldig sterk kandidat, som har vist at han holder mål i England.

Helge «Bonden» Sørlie (59):

- Vi har ingen klar ener, men det står mellom Thomas Myhre og Espen Baardsen. De er unge keepere som er sikrere enn de som står i dag.

Svein Bjørn Olsen (52), 10 A-landskamper:

- Frode Grodås bør være Norges førstekeeper. Han har aldri gjort en dårlig landskamp, han er rutinert og har det som trengs i et VM. Bak ham er Thomas Myhre en meget god nummer to.

Tor Røste Fossen (57):

- Frode Grodås har nesten bare spilt glimrende landskamper, og er kanskje den sterkeste kandidaten. I tillegg har vi Thomas Myhre og Espen Baardsen, som allerede er gode på høyt nivå.

Sverre Andersen (61), 41 A-landskamper:

- Jeg vil ikke si sikkert hvem som bør være førstekeeper, men jeg synes i hvert fall Drillo bør gi Thomas Myhre en sjanse.

Tom R. Jacobsen (46), 26 A-landskamper:

- Frode Grodås bør være Norges førstekeeper. Han har aldri spilt dårlig, selv mot Frankrike da presset på ham var veldig stort. Kandidaturet hans ble vesentlig styrket etter Belgia-kampen.

Odd Skauen (43):

- Grodås bør stå i mål. Jeg synes han virker tryggere enn Gill. Gill ble straffet mot Belgia fordi han var så opptatt av å vise seg fram.

Erik Johannessen (46), seks A-landskamper:

- Frode Grodås er per i dag Norges førstekeeper. Thomas Myhre som står glimrende i England bør få anledning til å vise seg fram.

Thomas Ødegaard (27), Strømsgodset:

- Jeg synes det er for tidlig å si noe om hvem som bør stå i mål i VM. Det jeg har lyst til å si, er at Thomas Myhre bør være en av de to keeperne i VM-troppen.

Svein Ystenes (44):

- På bakgrunn av sin rutine mener jeg Grodås er førstevalg, men vi har et keeperproblem internasjonalt. Grodås får ikke kamptrening. Myhre har for liten erfaring.

Ola By Rise (37), 25 A-landskamper:

- Jeg er ikke så bekymret for situasjonen. Det finnes flere gode kandidater i Norge. Frode Grodås har vært imponerende god under press, og Thomas Gill danket ham ikke ut mot Belgia. Drillo bør ha tre keepere i VM-troppen.

Thor André Olsen (33):

- Frode Grodås eller Thomas Myhre bør stå i mål. På sikt bør Drillo satse på Myhre som arvtaker. Han bør derfor snart få en sjanse.

Clas Guttulsrød (26), Bodø/Glimt:

- Jeg har ikke noen veldig sterk mening om hvem som skal stå, men Frode Grodås har ennå ikke stått en dårlig landskamp. Jeg synes Thomas Myhre må få prøve seg før VM.

Per Andreas Haftorsen (27), FK Haugesund:

- Frode Grodås har spilt voldsomt godt i landskampene, og er en keeper forsvaret stoler på. Ellers mener jeg at Thomas Myhre bør komme i bildet på landslaget.

Per Egil Nygård (43), 10 A-landskamper:

- Thomas Myhre bør få sjansen i neste kamp mot Danmark. Holder han mål, bør han være en svært aktuell første-keeper i VM. Thomas Gill spilte seg ut av diskusjonen mot Belgia.

Ole Arvid Langnes (26), Kongsvinger:

- Frode Grodås og Thomas Gill står der i dag og er de beste, ellers hadde de ikke blitt tatt ut. Hvem som bør stå av dem er ikke opp til meg å vurdere.

Rino Hansen (28), Moss:

- Man burde prøvd andre keepere enn de to som har vært i Belgia nå - og da tenker jeg spesielt på Thomas Myhre. Han har stått bra over tid i Everton og fortjener en sjanse.

Frode Olsen (30), to A-landskamper:

- Konkurransen er jevn, så jeg synes Drillo bør legge vekt på dagsformen til keeperne - akkurat som han gjør når han tar ut utespillere. Fristende å nevne meg selv, men jeg har ikke særlig landskamp-rutine.

Inge Bratteteig (43):

- Ingen har så langt vist at de er noen bedre keeper for Norge enn Frode Grodås. Vi mangler en målvakt av topp internasjonal klasse. Thomas Myhre bør være mer aktuell nå etter det Gill viste mot Belgia.

Arne Amundsen (45):

- Frode Grodås bør være førstevalg. Han har ikke gjort seg bort på landslaget. Selv om Thomas Gill kanskje var mindre heldig mot Belgia bør han være med i VM-troppen.

Rohnny Westad (26), Brann: - Kameraten min Geir Oliver Flister kan stå i mål under VM. Han er en novise i toppfotball-sammenheng, men han har et enormt utviklingspotensial. Meg bekjent har han aldri stått i et fotball-mål.