Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svake tilskuertall i Eliteserien

Massiv tilskuerflukt fra Lerkendal

Rosenborg tapte nesten en fjerdedel av tilskuerne i 2019 sammenlignet med året før. I Bergen og Stavanger kommer det imidlertid langt flere på fotballkampene.

MARERITTSESONG: Rosenborg og Alexander Søderlund klarte akkurat å berge en Europa-plass i siste serierunde. Ellers har 2019 vært helsvart for trønderne. Det vises på tilskuertallene. Foto: NTB/Scanpix
MARERITTSESONG: Rosenborg og Alexander Søderlund klarte akkurat å berge en Europa-plass i siste serierunde. Ellers har 2019 vært helsvart for trønderne. Det vises på tilskuertallene. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Rosenborg har fortsatt suverent flest tilskuere på sine hjemmekamper på Lerkendal. Men når sesongen oppsummeres, må klubbledelsen konstatere at gjennomsnittet sank fra 16.000 i 2018 til 12.700 i 2019. Det representerer en nedgang på nesten 23 prosent.

For de to klubbene bak Rosenborg på tilskuertoppen er situasjonen mye lysere. Brann og Viking opplevde at henholdsvis 6 og 10 prosent flere møtte opp på hjemmekampene.

Brann hadde dermed drøyt 11.000 tilskuere, mens Viking nådde 8661, viser tall fra Norsk Toppfotball.

Totalt hadde de 16 eliteseriearenaene 1,4 millioner mennesker innenfor portene i 2019-sesongen, noe som er nedgang på 1,5 prosent. Snittet for alle kampene var på 5777.

Mens tilskuersituasjonen i Eliteserien er relativt stabil, er bildet atskillig mørkere for lagene i 1. divisjon. Der var nedgangen på 12 prosent sammenlignet med 2018-sesongen.

Start hadde flest hjemmetilskuere med 5200 i gjennomsnitt. I motsatt ende var det bare 174 som tok bryet med å møte opp på Tromsdalens hjemmekamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media