Massøren redder på streken. Stopper returen. Og løper for livet

Gjemte seg i kiste for å unngå juling.

(Dagbladet): Alle som har opplevd å være en del av et støtteapparat vet hvor tøft det kan være å ikke få bidra der det virkelig gjelder: Ute på banen.

I helga gjorde Romildo Fonseca da Silva noe med den saken.

Aparecidence-massøren fulgte laget sitt i den viktige opprykkskampen mot Tupi i brasiliansk serie D, og etter 1-1 på hjemmebane, hadde Aparecidence 2-2 i returoppgjøret med bare sekunder igjen av kampen.

Vel vitende om at det resultatet ville sende laget hans videre på bortemål, sto da Silva ved den ene stolpen da Tupi satte sammen et siste angrep.

Og da han så at målvakten var utspilt i det avslutningen kom, klarte han ikke å dy seg: Massøren kastet seg inn foran skuddet, stoppet returen, og fikk også klarert ballen.

Så la han på sprang.

Rasende Tupi-spillere jaget etter ham, da Silva kastet massasjebagen, og sprintet ut gjennom et åpent hjørne av stadion.

Skandalen var komplett.

Gjemte seg i kasse
- Det var vår eneste sjanse. Hadde jeg ikke gjort det, ville Aparecidence blitt slått ut. Jeg angrer ikke, for jeg elsker denne klubben, sier Romildo Fonseca da Silva, ifølge Globoesporte.com.

I garderobeanlegget fikk massøren hjelp av lagets bussjåfør, som låste dørene mens da Silva gjemte seg i en kasse for de rasende hjemmesupporterne.

- Alle ville gi meg juling, inkludert vaktene, sier da Silva.

Kampen ble utrolig nok avsluttet med 2-2, og Aparecidence er foreløpig tilkjent seieren i dobbeltoppgjøret. Rapportene fra Brasil tilsier imidlertid at Tupi vil protestere etter skandalen, og sørge for at kampen blir spilt på nytt.

Dobbel skade
Dette var forøvrig en helg der folk i støtteapparatet stjal overskriftene flere steder i verden, blant annet i VM-kvalifiseringskampen mellom Tyskland og Østerrike.

Tysklands fysioterapeut Klaus Eder brakk fingeren da han løp ut på banen for å behandle en skadd spiller.

Faktisk greide han å pådra seg to skader før han nådde fram til Marcel Schmelzer, som lå nede etter å ha blitt truffet av en albue: Først røk en muskel i 60-åringens venstre bein. Det var da han falt at han skadet fingeren også.

- Nå må jeg selv gjøre som jeg alltid sier til mine pasienter og være tålmodig, sa Eder, som måtte melde seg uaktuell til tirsdagens kamp mot Færøyene.