Masterkova på god vei mot nytt gull

Svetlana Masterkova, som vant OL-gull på både 800 og 1500 meter i Atlanta i 1996, er på vei mot et nytt gull på 800 meter i Sevilla. Hun hadde den raskeste tiden i semifinalen søndag, og kontrollerte seg greit inn til seier i sitt heat.

Den russiske kvinnen ble rammet av skader etter at hun vant dobbelt i Atlanta, men nå er hun tilbake igjen for fullt. Tidligere i år gikk hun til topps på 800 meteren i Bislett Games etter en dramatisk og spennende spurt mot Maria Mutola. Mutola ble først utropt som vinner, men da arrangørene hadde gransket målfotoet viste det seg at Masterkova var først i mål.

Hun hadde 1.59,25 i semifinalen søndag uten at hun behøvde å ta ut særlig mye. Maria Mutola vant den første semifinalen med 1.59,84, og mye tyder på at det blir en kamp mellom henne og Masterkova i finalen.

For to år siden i Aten var det cubanske Ana Fidelia Quirot som vant gullet. Da endte Mutola på tredjeplass, så veteranen fra Mos ambik er nok tent på å klatre helt til topps på seierspallen nå. Men hun må ha helklaff for å slå Svetlana Masterkova, som er ekspertenes favoritt.

(NTB)