SEIERSVANT: Juan Mata var kaptein da Spania vant U21-EM i Danmark i sommer. Han var også en del av seniortroppen som tok VM-gull i Sør-Afrika i fjor. Nå ønsker han å bygge videre på pokalsamlingen i Chelsea.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ SCANPIX/ CLAUS FISKER
SEIERSVANT: Juan Mata var kaptein da Spania vant U21-EM i Danmark i sommer. Han var også en del av seniortroppen som tok VM-gull i Sør-Afrika i fjor. Nå ønsker han å bygge videre på pokalsamlingen i Chelsea.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ SCANPIX/ CLAUS FISKERVis mer

Mata er nøkkelen til et mer offensivt Chelsea

Skrev under femårskontrakt onsdag.

HER finner du en oppdatert overgangsoversikt for Premier League.

(Dagbladet): Ei uke gjenstår av det internasjonale overgangsvinduet, og etter en forholdsvis rolig sommer, har aktiviteten på klubbkontorene rundt omkring begynt å tilta i styrke.

Tidligere i ettermiddag kunngjorde Manchester City at de hadde fullført kjøpet av Arsenals Samir Nasri.

Ikke lenge etterpå fulgte Chelsea opp med en offisiell bekreftelse på at Juan Mata har skrevet under en femårskontrakt.

Dermed er 23-åringen, som var med i Spanias gullvinnende VM-tropp i fjor sommer, klarert for spill i lørdagens hjemmekamp mot Norwich.

- Jeg har hatt en god følelse fra første stund. Treningene har vært veldig bra, og spillerne er en herlig gjeng å trene sammen med, sier Mata til chelseafc.com.

Ambisiøs Han er Chelseas fjerde kjøp i sommer, og klubben fra Vest-London betaler etter sigende Valencia 23,5 millioner pund (cirka 210 millioner kroner) i overgangssum.

Rivaliseringen mellom Barcelona og Real Madrid har knapt vært større, og avstanden ned til de øvrige konkurrentene, som Valencia, blir bare større og større. Derfor fristet utsiktene til å være med og vinne pokaler Mata til å flytte fra middelhavskysten til Vest-London.

- Valencia var uansett en stor klubb, men jeg har dratt til en enda større klubb. Alt handler om muligheten til å vinne titler, og den muligheten har jeg her, sier han.

Anvendelig Mata kan bekle begge kanter, men trives også sentralt når han kan operere i det såkalte mellomrommet som bindeledd mellom midtbanen og spissene. Anvendeligheten hans gjør ham derfor til en viktig brikke når Andre Villas-Boas skal forsøke å bygge et mer offensivt Chelsea-lag denne sesongen.

- Han (Villas-Boas) fortalte meg at han ville at Chelsea skulle spille en mer offensiv fotball denne sesongen, og at jeg var en sentral del i de planene. Villas-Boas er en som har vunnet noe nesten hvert eneste år, og vi er begge her med intensjoner om å vinne mye denne sesongen, sier Mata, som håper å tilpasse seg tilværelsen i en langt mer fysisk liga raskt:

- Jeg håper å tilpasse meg så raskt som mulig i nye omgivelser, med nye kolleger og i denne ligaen, og jeg ville elsket å vinne en tittel allerede i min første sesong, og skulle det være Premier League, ville det ha vært fantastisk.

Pratet med Torres Den tidligere Real Madrid-lærlingen har 11 landskamper for Spania, og kan vise til sterke 43 scoringer på 179 kamper fordelt over fire år i Valencia. Han var også kaptein på det spanske U21-landslaget som tok EM-gull i sommer i Danmark, og er den tredje spanjolen som skriver under for Chelsea i 2011: Fra før har klubben sikret seg Fernando Torres fra Liverpool og Oriol Romeu fra Barcelona.

Mata diskuterte overgangen med Torres før han bestemte seg, og røper at praten med landslagskollegaen var avgjørende for at han tok sjansen på å forlate Mestalla.

- Fernando var den som gjorde at jeg tente på tanken om å komme hit. Han sa det ville være bra for meg, og at vi sammen kunne utrette mye bra. Jeg har også diskutert med venner og familie, forteller han.