Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mata kom rett fra benken og sikret United-seier

Tok tre poeng mot Crystal Palace.

MATCHVINNER: Juan Mata brukte kort tid fra å komme av benken til å sende Manchester United i ledelsen. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
MATCHVINNER: Juan Mata brukte kort tid fra å komme av benken til å sende Manchester United i ledelsen. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

• Manchester United - Crystal Palace 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Crystal Palace, uten Brede Hangeland i troppen, kunne i dag ta sine første poeng på Old Trafford noensinne.

Og det så lenge ut til å bli poengdeling på Old Trafford, helt til Juan Mata entret banen og brukte kort tid på å sende vertene i ledelsen.

- Det var et fantastisk mål, men også viktig. Det er alltid vanskelig å angripe mot et forsvarende lag, som kommer hit for å spille offensivt. De har to rader med fire spillere, og vi skapte mange sjanser. Jeg er fornøyd fordi vi ender opp med tre poeng og det kommer en landskamppause, så det var viktig å gå inn i den med en seier, sier manager Louis van Gaal til BBC.

Stor Palace-sjanse Et skadetynget Manchester United måtte blant annet stille med Daley Blind som midtstopper sammen med unggutten Patrick McNair.

Det var ikke mye som skjedde i første omgang, men United hadde et overtak. Luke Shaw fikk på et tidspunkt gå over halve banen, før han avsluttet fra 16 meter. Keeper Julian Speroni reddet godt.

Kampens største sjanse kom derimot fra Crystal Palace. Tidligere United-spiller Frazier Campbell ble spilt gjennom, og alene med keeper David de Gea gikk han for en lobb. Den gikk langt over, men dog: Kampens største sjanse.

Redning på strek Etter pause hadde hjemmelaget skrudd tempoet opp et hakk.

Palace var til tider godt med, men de rødkledde styrte. Før timen var Marouane Fellaini høyest på et hjørnespark, der Crystal Palace reddet på strek.

Så, etter en drøy times spill, kom Juan Mata inn for Adnan Januzaj. Han trengte få minutter på banen før han kunne sende United i ledelsen: Han la ballen til rette ved 20 meter, og klinte til. Ballen gikk i mål bak Speroni.

United fortsatte å presse, og Juan Mata prøvde seg på nytt snaue ti minutter før slutt. Det skuddet sang i stolpen.

- Mata har spilt mange kamper. Jeg har gitt ham sjansen, jeg gir andre spillere sjansen og til slutt får vi se hvem som spiller mer enn de andre. Det er alltid slik i fotball, sier Louis van Gaal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media