«Mata med fart» hevder han er klar for Real Madrid

- Jeg har signert for fem sesonger, sier Marco Asensio.

FÅR NY LAGKAMERAT: Real Madrid-gutta kan feire både at Gareth Bale kom på scoringslista mot Málaga på lørdag, og at klubben nå har sikret seg et nytt stortalent i Marco Asensio (til venstre). Bare formaliteter gjenstår, etter at spilleren selv bekreftet overgangen. Foto: Reuters/Jon Nazca/rcdmallorca.es
FÅR NY LAGKAMERAT: Real Madrid-gutta kan feire både at Gareth Bale kom på scoringslista mot Málaga på lørdag, og at klubben nå har sikret seg et nytt stortalent i Marco Asensio (til venstre). Bare formaliteter gjenstår, etter at spilleren selv bekreftet overgangen. Foto: Reuters/Jon Nazca/rcdmallorca.es Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ryktebørsene har lenge vært nærmest sikre på at Mallorcas Marco Asensio (18) skulle signere for de spanske ligalederne, Real Madrid.

Kantspilleren, som også kan bekle tierrollen bak spissen, sammenlignes av La Liga-ekspert Petter Veland med Manchester Uniteds Juan Mata. Flere klubber skal ha vært interesserte, men spilleren selv bekrefter nå å ha signert for Real.

- Jeg har bestemt meg for å dra til Real Madrid, og jeg er veldig lykkelig. Jeg er stolt av at store klubber ser på meg, og Real Madrid er den beste klubben. Avtalen er for fem sesonger, og det er et øyeblikk å nyte, sa Asensio til den spanske radiokanalen Cadena Ser (Gjengitt i Marca)

- «Den nye Mata» Marco Asensio spiller for RCD Mallorca, en klubb som rykket ned fra La Liga i 2012/13-sesongen og for øyeblikket ligger på 13. plass i Segunda Division (andre nivå i Spania).

Allerede da han var juniorspiller, ble Asensio fulgt nøye av storklubbene Barcelona og Real Madrid ifølge Mallorcas hjemmesider, og han debuterte for førstelaget i en alder av 17 år, oktober 2013 mot Recreativo.

- Han er et av de store talentene i spansk fotball. Han minner litt om Juan Mata som spiller. Han har større fart enn Mata, i tillegg til et godt fotballhode og god teknikk. Pasningsfoten er dog noe svakere enn Matas foreløpig, sier Cmores La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer