Mata-scoring til ingen nytte. Tamme United snublet igjen

Poengdeling mot Sunderland.

INGEN NYTTE: Juan Mata er i scoringsform, men det hjelper ikke når resten av laget ikke fungerer. 1-1 ble sluttresultatet på Stadium of Light. Foto: AP Photo/Scott Heppell
INGEN NYTTE: Juan Mata er i scoringsform, men det hjelper ikke når resten av laget ikke fungerer. 1-1 ble sluttresultatet på Stadium of Light. Foto: AP Photo/Scott HeppellVis mer

• Sunderland-Manchester United 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Manchester United og Louis van Gaal gikk på en skrell hjemme i seriedebuten mot Swansea forrige helg, og i dag var Sunderland motstander på Stadium of Light.

Men heller ikke Gus Poyets gutter aktet å gi nederlenderen noen lett start i den nye jobben.

Juan Mata sendte riktignok gjestene i ledelsen, men Jack Rodwell utliknet før kampen var halvspilt.

- Vi visste at det ble tøft, men jeg synes vi fortjente et poeng. Jeg har ikke satt meg noe mål for hvor mange scoringer, men jeg håper jeg kan fortsette, sier Rodwell etter kampen.

Alt i alt kan ingen av lagene føle seg forsmådd med poengdeling.

Sju på åtte Will Buckley viste tidlig at han aktet å skape problemer for Ashley Young på gjestenes venstreside, men Connor Wickham klarte ikke å omsette lissepasningen fra 24-åringen i scoring.

Det var også på Uniteds høyrekant at de første farlighetene skulle komme. Etter 17 minutter kom Antonio Valencia seg til linja, og foran mål på det knallharde innlegget ventet Mata som fikk en enkel jobb med å gi bortelaget 0-1. Hans sjuende scoring på de åtte siste Premier League-kampene.

Men det skulle ikke vare. Etter en halvtime sleit igjen Young på venstre, og Buckley fikk et hjørnespark. Det plasserte Sebastian Larsson på lekkert vis på pannebrasken til Rodwell som stanget inn utlikningen.

Van Gaals menn mistet sakte men sikkert initiativet de hadde innledningsvis, og da lagene gikk til pause på 1-1 var det ingenting å si på det.

Tamt Hjemmelaget startet også best etter hvilen, og etter snaue 50 minutter var Wickham bare noen centimeter unna å gi Sunderland ledelsen. Heldigvis for gjestene var avslutningen av det svake slaget, selv om Tyler Blacketts klarering nesten gikk i eget mål.

Dommer Martin Atkinson hadde lenge en lett oppgave med å lede kveldens oppgjør, men etter en drøy time fikk han en sitasjon å bryne seg på. Young angrep ballen i høy fart og var ført på kula da Wes Brown smalt inn i duellen. Om det er ryktet eller ei er usikkert, men Atkinson ga lynvingen det gule kortet for filming.

Resten av den andre omgangen ble en relativt langdryg affære selv om van Gaal satte inn både Danny Welbeck og Adnan Januzaj for å få mer fart i angrepet.

Dermed ebbet det ut i poengdeling på Stadium of Light, og begge lagene jakter fortsatt sesongens første seier. Manchester United gjester Burnley neste helg, mens Sunderland skal på besøk til Harry Redknapp og QPR.