Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matas innrømmelse etter praktkampen: - Jeg har ikke hatt det så lett

Manchester United slo Liverpool.

RØDT ETTER 42 SEKUNDER: Steven Gerrard kom inn i pausen, stemplet Ander Herrera og fikk rødt kort. Foto: Scanpix
RØDT ETTER 42 SEKUNDER: Steven Gerrard kom inn i pausen, stemplet Ander Herrera og fikk rødt kort. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liverpool - Manchester United 1-2 (0-1)

(Dagbaldet): I en dramatisk kamp mellom Liverpool og Manchester United, ble Juan Matas to praktscoringer avgjørende.

Spanjolen fikk starte for andre kamp på rad, og viste seg fram med å avslutte to nydelige United-angrep etter henholdsvis 14 og 59 minutter på utsøkt vis.

- Jeg tror det er min beste kamp i Manchester United-drakten. Dette er et av største oppgjørene i engelsk fotball, på grunn av tradisjonen og historien mellom lagene. Det er en utrolig dag for meg, sier Mata til Sky Sports.

- Dramatisk I et oppgjør hvor de store øyeblikkene var mange, er det imidlertid utvisningen til Steven Gerrard det vil bli snakket aller mest om i timene og dagene som følger.

Liverpool-kapteinen kom inn i pausen etter å ha startet kampen på benken og fikk rødt kort etter bare 42 sekunder på banen.

Manchester United-manager Louis van Gaal fikk kampen akkurat som han ønsket seg på forhånd. Nederlenderens spillere var flinke til å ta vare på ballen og straffet Liverpool-gutta for deres taktiske og tekniske feil.

Etter at banespillet hadde vært jevnt de første 14 minuttene, satte United i gang et mønsterangrep. 13 trekk senere lå ballen i mål bak Liverpool-keeper Simon Mignolet. Arkitekt: Ander Herrera. Snekker: Nevnte Mata.

I pausen så hjemmelagets trener Brendan Rodgers seg nødt til å gjøre endringer. Inn kom Gerrard, ut gikk Adam Lallana. Liverpool-kapteinen så heltent ut, og markerte seg umiddelbart med en voldsom takling på kampens målscorer. Bare sekunder etterpå smalt det igjen, da Gerrard stemplet Herrera på leggen.

0-2: Juan Matas mål nummer to var av det akrobatiske slaget. Foto: Scanpix
0-2: Juan Matas mål nummer to var av det akrobatiske slaget. Foto: Scanpix Vis mer

Dommer Martin Atkinson så hendelsen og vurderte det som en forseelse som kvalifiserte til direkte rødt kort.

- Det er en utrolig dramatikk. Det er nesten en uvirkelig situasjon, kommenterte Nils Johan Semb for TV 2.

Matas kunstverk Liverpools oppgave med å snu kampen var formidabel. Ikke lenge etter ble den enda større da Mata vartet opp med en drømmescoring etter 59 minutter.

Argentinske Angel Di Maria var kommet på banen, og vektet en fin pasning mot hjørnet av 16-meteren. Der overrasket Mata med å kaste seg rundt i lufta og saksesparke inn sitt og Manchester Uniteds andre mål.

- Det er så vakkert. En vindunderlig scoring. Det er samme mann, Juan Mata. Det er praktfullt, skrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Det er vanskelig å finne superlativer til en slik scoring. Det er en god pasning fra Di Maria, men dette handler om Mata, Mata og Mata, la Semb til.

- Det han viser her, er av ypperste verdensklasse. Det er en stor prestasjon av spanjolen, fortsatte Norges toppfotballsjef.

- Dette var veldig viktig for meg. Jeg har ikke hatt det så lett de siste månedene, men jeg har hele tiden sagt at jeg er den samme spilleren nå som da jeg først kom til England, forteller Mata etter oppgjøret.

Sturridge tente håpet Mange trodde nok at kampen var avgjort på tidspunktet for 0-2-målet,, men Liverpool nektet å gi opp. Dette var jo hatkampen ingen av lagene ville tape.

Anført av Daniel Sturridge, ble det også tent et nytt håp 21 minutter før full tid. Den engelske spissen fikk mulighten fra kloss hold og han var nådeløs. Bang. 1-2 på Anfield. På ny var det full kamp om poengene.

1-2: Daniel Sturridge ga Liverpool nytt håp. Foto: Scanpix
1-2: Daniel Sturridge ga Liverpool nytt håp. Foto: Scanpix Vis mer

Temperaturen var for lengst høy og nå eksploderte det igjen. Taklingene haglet fra begge sider.

For Liverpools del var det imidlertid et mål de trengte. I stedet var det Manchester United som fikk en ny, gigantisk mulighet til å score, da Emre Can felte Daley Blind innenfor 16-meteren på overtid.

Dommeren ga straffe, men den misbrukte Wayne Rooney.

Dermed fortsatte Liverpool å jakte en utligning. I et siste, desperat forsøk, kastet Martin Skrtel seg inn i en duell med Manchester United-keeper David de Gea. Sisteskansen kom først på ballen, men ble i samme sekvens stemplet av Liverpools midtstopper.

I motsetning til Gerrard, fikk Skrtel bli værende på banen. Sekunder etterpå blåste Atkinson av oppgjøret. Et oppgjør som vil bli husket og diskutert i lang, lang tid.

0-1: Her setter Juan Mata inn dagens første for Manchester United. Liverpool-keeper Simon Mignolet ser ballen gå stang inn.
Reuters / Phil Noble
0-1: Her setter Juan Mata inn dagens første for Manchester United. Liverpool-keeper Simon Mignolet ser ballen gå stang inn. Reuters / Phil Noble Vis mer
Hele Norges coronakart