Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matchvinner fikk ambassadør-støtte

Han sendte laget sitt rett til sluttspillet med en elegant lobb. Så fikk også Bonginkosi god hjelp fra sidelinja, der Norges ambassadør til Sør-Afrika, Per Grimstad heiet.

- Jeg kom alene med keeperen og lobbet ballen over ham. Men det var ikke enkelt, sier Bonginkosi Mntuyedwa.

Han drømmer om å spille for Arsenal, men fotballhelt nummer én finner han i hjemlandet. Superpopulære Doctor Khumalo, som nå går over i fotballpensjonistenes rekker, står øverst på lista til Bonginkosi. Så spiller han også på midtbanen, akkurat som driblekongen Khumalo.

- Jeg vil prøve å få flere mål nå. Dette var mitt første i Norge, sier han.

Sør-Afrikas småguttelag er nå klare for sluttspillet etter to seire og en uavgjort kamp. I dag fikk afrikanerne såvidt med seg ett poeng fra kampen mot norske Bremnes. Utlikningen kom bare noen minutter før slutt.

På sidelinja jublet Norges ambassadør i Sør-Afrika, Per Grimstad, med et sørafrikansk flagg i hånda. Etter kampen kom alle spillerne bort til Grimstad for personlig å takke ham for støtten han har gitt dem, blant annet gjennom programmet Sports for All.

Sørafrikanerne som nå gjester Norway Cup kommer fra to bydeler i Cape Town, Kayelitsha og Mitchell's Plain, som var delt etter raselinjer under apartheid-regimet. Fotballprosjektet som finansieres av Norad og Norges olympiske komite setter sammen fotballag med spillere fra begge bydelene.

- Dette er viktig for vanlige mennesker i byen. Gjennom slike prosjekter ser de at de kan samarbeide på tvers av skillelinjene som ble skapt under apartheid, sier Per Grimstad.

TAKKET: Norges ambassadør til Sør-Afrika, Per Grimstad, ble takket personlig av alle spillerne på Sør-Afrikas småguttelag etter puljeseieren i ettermiddag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media