Erling Braut Haaland

Matchvinner i thriller: - Et eventyr!

Erling Braut Haaland (20) ble den store helten i målshowet mellom Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund.

JUBELBRØL: Erling Braut Haaland og Julian Brandt kunne brøle for seier mot Bayer Leverkusen. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen DFL regulations
JUBELBRØL: Erling Braut Haaland og Julian Brandt kunne brøle for seier mot Bayer Leverkusen. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen DFL regulations Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA DORTMUND 3-4

Oppgjøret mellom Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund endte i en komplett målfest, men til slutt var en okse fra Jæren som viste seg gjeldende.

I det 77. minutt hamret nemlig Haaland inn sitt andre mål for dagen, og fastsatte sluttresultatet til 4-3 for Borussia Dortmund.

Fra før hadde Florian Wirtz scoret kampens første, før Haaland utliknet. EM-helten Patrik Schick ga Leverkusen ledelsen, før Brandt utlikna for Dortmund.

Moussa Diaby ga Leverkusen 3-2 før Guerreiro vridde inn et frispark til 3-3. Deretter falt avgjørelsen etter at midtstopper Odilon Kossounou klasket armen sin i ansiktet på Marco Reus da han skulle skjerme ballen ut til utspill.

- Det er så fryktelig dumt gjort av Kossounou, sa V Sport-kommentator Lars Tjærnås mens bildene rullet over skjermen, og dommer pekte på straffemerket etter konsultasjon med VAR.

Haaland gikk fram, gjorde ingen feil, og sikret dermed at de tre poengene blir med tilbake til Dortmund etter en helt enorm kamp på BayArena.

Haalands scoring er mål nummer 65 på 65 kamper for Borussia Dortmund, opplyser Squawka. Det betyr, selvsagt, at Haaland nå snitter på et mål per kamp i Dortmund-drakta.

- Dette har vært et eventyr av en fotball. Det har kanskje vært sesongens morsomste match, utbrøt kommentator Tjærnås mot slutten av oppgjøret.

Wirtz zin omgang

Det var hjemmelaget som kom best i gang. I minutt ni vant Leverkusen ballen høyt, og vidunderbarnet Florian Wirtz suste igjennom. Han kunne sende Leverkusen i føringen.

- De går rett i den fella Leverkusen ønsker å lokke dem inn i, sa V Sport-ekspert Lars Tjærnås fra kommentatorplass.

Dortmund burde ha utliknet i det 11. minutt da Haaland ble spilt opp sentralt, fikk rettvendt seg og suste mot mål. Julian Brandt ble spilt igjennom, men på merkelig vis bommet den tyske landslagsspilleren på mål da han avsluttet fra drøye sju meter.

HAALAND: Erling Braut Haaland er en av verdens heteste fotballnavn for tiden. Kompis og landslagskollega Erik Botheim har en forklaring. Video: Rødt Kort / NTB. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Leverkusen fortsatte å leke seg med Dortmund-forsvaret og i det 19. minutt burde Patrik Schick ha doblet ledelsen etter at Wirtz, Paulinho og den tsjekkiske EM-helten kombinerte. Heldigvis for Dortmund maktet ikke tsjekkeren å sette ballen i mål.

Tsjekkeren fortsatte å terrorisere Dortmund. I det 21. minutt fikk Leverkusen frispark, og det var bare centimeter som stoppet angriperen fra å sette inn Leverkusens andre mål.

- De går i fella hver eneste gang. De leder inn, og da presser Leverkusen, sa Lars Tjærnås, om hvordan Leverkusen til stadighet dominerte mot Dortmund.

Men det skal mye til for å stoppe Erling Braut Haaland. På innlegg fra Meunier kriget han seg vei opp i luftrommet, og finske Hradecky ble overlistet. Dermed sto det 1-1.

Og hodespillet er tydeligvis noe Haaland har trent på. For like etter sin egen heading i mål, så stanget han ballen videre til Jude Bellingham, som kunne sette inn 2-1.

Dessverre for Haaland og Bellingham hadde VAR plukket opp en situasjon i forkant av målet der Mahmoud Dahoud felte Moussa Diaby, og dermed ble 2-1-scoringen annullert.

Like før den første omgangen var ferdigspilt, så skulle EM-helten Shick som skulle presentere seg. Etter at Leverkusen suste framover, var det Wirtz som kunne legge ned ballen til Patrik Schick.

- Det er ikke mulig å kontre bedre enn det Leverkusen gjør der, sa V Sport-ekspert Tjærnås.

- Det er det femte målpoenget til Wirtz så langt denne sesongen. Det er ville tall for en tenåring.

VIDUNDERBARN: Florian Wirtz var helt enorm for Bayer Leverkusen i oppgjøret mot Dortmund. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen DFL regulations
VIDUNDERBARN: Florian Wirtz var helt enorm for Bayer Leverkusen i oppgjøret mot Dortmund. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen DFL regulations Vis mer

2-1 til Leverkusen var også pauseresultatet, og i V Sports studio var Jan Åge Fjørtoft fra seg av beundring for den 18 år gamle Wirtz.

- Klubbene sitter bare og venter. Snakk om vidunderbarn, sa Jan Åge Fjørtoft i V Sports studio i pausen mellom de to lagene.

Fullstendig målfest

Det skulle ta drøye tre minutter før Dortmund igjen hogget til. Thomas Meunier spilte ballen inn foran mål, og Haaland fikk spilt inn Julian Brandt.

Mot gamleklubben fikk Brandt stokket beina før han banket ballen i mål. Dermed sto det 2-2 på BayArena.

- Det er ren fotballmagi fra Julian Brandt, utbrøt V Sport-kommentator Eivind Bisgård Sundet.

Men Leverkusen var ikke ferdig på noen måte. Diaby hadde tidvis herjet med Dortmunds forsvar, og etter en corner fikk han tak i nedfallsfrukten.

MONSTER: Erling Braut Haaland og Jonathan Tah utkjempet mange kamper på BayArena. Foto: NTB
MONSTER: Erling Braut Haaland og Jonathan Tah utkjempet mange kamper på BayArena. Foto: NTB Vis mer

22-åringen fra Frankrike hamret til fra distanse, og ballen suste i nettmaskene. Dermed hadde Leverkusen igjen tatt ledelsen mot Dortmund.

Det var Leverkusen som trykket på for en fjerde scoring, men portugisiske Raphaël Guerreiro ville det annerledes. I det 71. minutt klemte han nemlig inn et frispark som sang i nettmaskene bak keeper Lukas Hradecky.

Odilon Kossounou skulle kontrollere ballen ut til utspill fra mål da Marco Reus forsøkte å vinne ballen tilbake. Ivorianeren smelte ut armen, traff Reus i ansiktet, og det ble dømt straffespark.

Fra straffemerket fikk Haaland sjansen til å sette sin andre for ettermiddagen, og kampens sjuende scoring. Nordmannen gjorde ingen feil da han hamret ballen i mål.

Flere scoringer skulle det ikke bli. To scoringer og én målgivende for Haaland gjorde seg gjeldende for Dortmund, som vant 4-3 mot Bayer Leverkusen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer