Matchvinner igjen

Valencia- Celta Vigo 1- 0. - Jeg har kjøpt meg en BMW - jeg kan ikke kjøpe Ferrari før jeg har begynt å score noen mål, sa John Carew til Dagbladet for en måned siden. I går ble han matchvinner for andre gang på fire dager. Da er det vel bare å handle?

- Det er moro med scoringene, folk er klin sprø her nede, men jeg må nok beholde den bilen jeg har en stund til. Hvis ikke blir mamma gæren, sier John Carew til Dagbladet.

Med gårsdagens seiersmål og søndagens 2- 1-scoring mot Osasuna fire minutter før slutt holder han Valencia på tabelltoppen i La Liga. Sånt blir det stemning av i den spanske kystbyen. Og da TV-bildene rullet på spansk fjernsyn seint i går kveld, var det Carew, Carew og atter Carew.

Fordi han skapte sjansene.

Fordi han sørget for avslutningene.

Og fordi han scoret sitt andre seiersmål på tre dager.

- Det er veldig gøy, sier Store-John. - Og i denne kampen kunne jeg fort scoret et par til også. For det var redninger på streken og store muligheter.

Men:

- Så lenge de andre ikke scoret er ett mål godt nok for meg.

Førstevalg på topp

John Carew har nå startet de fem siste ligakampene for Valencia. Han har takket for tilliten med tre scoringer. Og på toppen av tabellen - med to poengs forsprang til Deportivo og hele fem til Real Madrid - får han masse oppmerksomhet.

Daglig.

- Jeg begynner å komme meg i spansk også, sier den norske matchvinneren.

Engelsk på TV

- Jeg snakker i hvert fall spansk med gutta ute på banen. Men jeg er ikke så stø at jeg snakker spansk når jeg blir intervjuet på TV. Gi meg tre måneder så er jeg klar for det også.

Gårsdagens seiersmål kom på en heading etter frispark fra Mendieta. Deportivo-keeperen klarerte dårlig, ballen kom tilbake fra returrommet og på den lengste stolpen sto John Carew og skapte gleden.

- Mål er gøy, sier han til Dagbladet.

- Og når det er 50 000 tilskuere på tribunen skjønner vel alle at jeg trives godt her nede.

SCORER OG SCORER: John Carew er inne i en scoringsstim; i går avgjorde han for Valencia for andre gang på fire dager. Her i duell med Celta Vigos Goran Djorovic.