Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matchvinner Leganger

Cecilie Leganger går fra triumf til triumf på håndballbanen. Hun må redde Norge i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag var det hennes fortjeneste at Jugoslavia ble slått 21-20 (13-13). Med en redningsprosent på nær 60 løftet hun en feilfylt norsk utgave til 14 kamper på rad uten tap.

- Jeg tror at laget må prestere helt maksimalt under VM for å ta gull. Men det er ikke dermed sagt at vi ikke kan klare det. Situasjonen er ganske annerledes enn foran VM for to år siden. Og på en måte er det deilig med en slik inngang til mesterskapet, sier Cecilie Leganger til NTB.

Hun viste opp keeperspill i en helt egen klasse - igjen. Likevel: Det er ting å hente på det mentale.

- Fysisk har forutsetningene nok aldri vært bedre enn nå. Men det er snakk om en psykisk del også. Jeg merker fortsatt at jeg har noe å gå på der. Jeg faller ut noen ganger i løpet av kampen, sier Leganger.

Stoppet alt

Legangers oppvisning - 24 redninger totalt og 15 etter pause - s ved seg inn i jugoslavenes hukommelse.

- Jeg hadde litt problemer i starten, men det kom seg. Og det som skjedde mot slutten var fryktelig gøy, sier Cecilie Leganger.

Hun reddet straffe på 19-19. I sluttsekundet blokkerte hun et siste forsøk på overlegen manér.

De norske jentene bommet på 27 avslutninger og kastet bort 10 baller på tekniske feil. Skoen trykker faretruende i etablert angrep. Så er det bare å håpe at Kjersti Grini tilfører nok i den delen av spillet.

Else-Marthe Sørlie var den eneste av spillerne som kom fra det til god karakter. Strekspilleren, kaptein i Grinis sykefravær, misbrukte bare ett av fem skudd og skaffet i tillegg fire straffekast. Hun gjorde seg heller ikke bort i forsvarsspillet.

Høring mandag

Mandag starter håndballforbundets høring i tvisten omkring Legangers klubbtilhørighet. Den kan dra ut til langt utpå onsdagen, bare noen timer før Tertnes skal spille seriekamp.

Leganger fløy hjem til Bergen søndag kveld og må så returnere ti l Oslo et halvt døgn etter. Hun skal igjen gi sin versjon av krangelen mellom Bækkelaget, Tertnes og henne selv.

Torsdag spiller Norge mot Danmark i ungarske Györ. Vinneren møter så sannsynligvis EM-vinner Ungarn kvelden etter i EHFs jubileumsturnerings finale.

Der kommer kanskje svaret på om Marit Breiviks lag er en reell gullkandidat.

(NTB)

Hele Norges coronakart