Matchvinner Moa slapp med skrekken

Mistenkte hjernerystelse etter seieren mot Kaiserslautern.

MATCHVINNER: Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret kampens eneste mål da Kaiserslautern ble slått 1-0 på bortebane. I annen omgang fikk landslagsspissen en støvel i hodet og ble sendt til sykehus med mistanke om hjernerystelse.Foto: SCANPIX/ EPA/RONALD WITTEK
MATCHVINNER: Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret kampens eneste mål da Kaiserslautern ble slått 1-0 på bortebane. I annen omgang fikk landslagsspissen en støvel i hodet og ble sendt til sykehus med mistanke om hjernerystelse.Foto: SCANPIX/ EPA/RONALD WITTEKVis mer

||| (Dagbladet): Kombinasjonen Mohammed «Moa» Abdellaoue og Didier Ya Konan har vært gull verdt for Hannover i innledningen av sesongen, og hadde stått for seks av lagets 10 seriemål før bortemøtet med Kaiserslautern.

Søndag var det Moa som utslagsgivende da Hannover tok sin fjerde seier for sesongen og klatret til tredjeplass på Bundesligatabellen, fem poeng bak ledende Mainz, som har full pott etter seks serierunder.

33 minutter ut i kampen slo tidligere Manuel Schmiedebach inn fra venstre. På bakre stolpe regjerte Moa i luftrommet og styrte inn kampens eneste mål på elegant vis inne ved stolpen.

Det var nordmannens fjerde bundesligamål på seks kamper, noe som holder til en delt tredjeplass på toppscorerlista sammen med profilerte målscorere som Grafite og Ruud van Nistelrooy.

«Groggy»
Spørsmålet er hvor lenge det blir til han får muligheten til å score sitt femte. I annen omgang fikk han nemlig en smell i hodet i møtet med støvelen til Kaiserslautern-backen Florian Dick. Tydelig «groggy» forsøkte han å fortsette kampen, men etter 10-12 minutter måtte han kaste inn håndkleet.

Etter 78 minutter ble Moa eskortert av banen og rett i garderoben, før han ble kjørt til et sykehus i nærheten med mistanke om hjernerystelse.

Hannover opplyste først på egne hjemmesider at han skulle bli værende på sykehuset over natta til observasjon, men etter en kontroll fikk Moa lov til å bli med spillerbussen tilbake til Hannover.

- Det var bare en liten smell i hodet. Jeg hadde vondt, og det var et sykehus like ved stadion. De tok en sjekk, og jeg er helt fin, sier Moa til Aftenposten.no.

Verre ser det ut for spissmakker Ya Konan, som måtte ut etter 69 minutter med mistanke om skadde leddbånd i kneet.

- Dette gir naturlig nok seieren en bismak, sa Hannover-trener Mirko Slomka om skadene på Moa og Ya Konan, ifølge nyhetsbyrået DPA. Et par timer seinere fikk han i det minste oppløftende nyheter om sin toppscorer.