Matchvinner på bursdagen

Ballen gikk i buret på bursdagen. Det ble en deilig dag for Ronny Deila - på 28-årsdagen. Han brukte hodet.

SKIEN (Dagbladet): Den offensive forsvarskjempen var lengst framme og høyest oppe da Aalesund ble presset knallhardt mot slutten av første omgang. Fødselsdagsbarnet fikk en gavepakke, servert rett på hodet av Christian Flindt Bjerg.

Det ble jubel.

- Ja, det var deilig - for å si det sånn, sier Ronny Deila til Dagbladet.

Skadet

Han kom tilbake igjen for fullt på sin egen fødselsdag etter tre uker med skader. Han hadde en hovedoppgave som midtstopper - å sørge for gode pasninger til lagkameratene framover. Det lyktes han med. Men det var ikke spissene som scoret for Odd i går - Deila gjorde det selv. Og Alexander Aas, som feirer fødselsdag på lørdag, og Christian Flindt Bjerg.

- Jeg får vente med den store bursdagsfeiringen til jeg blir tretti. Årene går så altfor fort! sier familiefaren som fikk kos og klem av døtrene ute på banen straks kampen var slutt i går.

Målet og kampen i går var presang nok.

- Jeg kjenner at jeg fortsatt mangler noe trening. Men jeg er på rett vei - hele laget har mye å gå på. Det lukter medalje av dette, sier Deila.

Krydder

Fra nærmere tretti meters hold skrudde Christian Flindt Bjerg ballen knallhardt rett i krysset bak muren til sunnmøringene. Dansken, som har hatt motgang, spilte en av sine beste kamper på Odd-laget.

- Det viktigste er å lage mål - om det så skjer med nesa. Men en slik scoring - jeg føler at det er krydder på biffen! sier Flindt Bjerg til Dagbladet.

Det gjorde publikum også. Den skuddsikre midtbanespilleren håper han kan krydre kampene mer i striden om medaljeplass de neste ukene.

Siste sjanse

For Aalesund handler det om noe helt annet. I går var trener Ivar Morten Normark lynende forbanna på laget sitt.

- Vi drev med dillefotball. Her kom det innlegg fra ytterkantene til midten. Men der var ikke vi - spillerne var på 16-meteren, tordner treneren og sukket:

- Ingen av våre spilte seg inn på landslaget!

Med smilet i behold sier Normark til Dagbladet at han tror bunnstriden blir avgjort i Aalesunds aller siste kamp. Det kan nesten se ut som han tror på det.

- Da har vi Bryne hjemme. Ingen skal være i tvil om hvem som vinner da!

JUBEL: Ronny Deila fikk en bedre bursdagspresang enn han kunne drømt om. Han scoret Odds andre mål og spilte som en verdig jubilant.