Matchvinner van Persie: - Jeg er ikke glad

Fra benken i United til benken i Fenerbache.

VIL SPILLE MER: Robin van Persie (i midten) gikk fra Manchester United til tyrkiske Fenerbache i sommer, blant annet for å få mer spilletid. Derimot har nederlenderen bare fått én hel kamp for tyrkerne etter overgangen. Nå klager han sin nød. Foto: Tolga Bozoglu / EPA
VIL SPILLE MER: Robin van Persie (i midten) gikk fra Manchester United til tyrkiske Fenerbache i sommer, blant annet for å få mer spilletid. Derimot har nederlenderen bare fått én hel kamp for tyrkerne etter overgangen. Nå klager han sin nød. Foto: Tolga Bozoglu / EPAVis mer

(Dagbladet): Nederlandske Robin van Persie hadde to tunge siste sesonger i Manchester United, etter den eventyrlige førstesesongen, da han med sine scoringer skjøt Manchester United til det 20. ligagullet i Sir Alex Fergusons siste år som manager i 2012/13.

Selv om Ferguson ble erstattet med nederlandske Louis van Gaal, som gjorde van Persie til nederlandsk landslagskaptein - så førte det ikke til nye lykkelige stunder på Old Trafford.

Van Persie slet oftere med skader, og ble også sittende langt oftere på benken.

Én hel kamp I sommer ble angriperen solgt til tyrkiske Fenerbache.

Uten at det - så langt - har gitt han mye mer spilletid eller gjort han lykkeligere. Faktisk har van Persie bare spilt 90 minutter i én av serielederens seks seriekamper denne sesongen.

Søndag kom han inn i det 77. minutt i hjemmekampen mot Bursaspor, og svarte med en matchvinnende 2-1-scoring bare to minutter seinere.

- Helt frisk Nå ryktes det at forholdet til Fenerbache-manager Vitor Pereira ikke skal være det beste.

Han lettet på sløret overfor Lig TV etter søndagens kamp:

- For å være ærlig, så er jeg ikke lykkelig for øyeblikket. Jeg var ikke glad for å starte på benken. Jeg er helt frisk og fysisk i veldig bra form og kan spille 90 minutter. Den eneste svaret jeg kunne gi var det jeg ga: Å hjelpe laget til seier, sier spissen, som etter sigende skal heve en årslønn på rundt 40 millioner kroner i året i Tyrkia.

Det skriver The Mirror.

- Må ta avgjørelser Vitor Pereira ser derimot ikke ut til å ha gjort mye galt. Fenerbache topper tabellen, tre poeng foran Trabzonspor seks kamper ut i sesongen.

Han forklarer «van Persie-situasjonen» slik:

- Jeg ville ha brukt flere spillere om vi kunne ha brukt 22-25 spillere. Spillerne kan like det eller ikke, men jeg må ta avgjørelser. Jeg er fornøyd med van Persies innsats etter at han kom innpå, og det ville vært synd om han ikke var misfornøyd med å være innbytter. Det viser bare at han har lyst til å spille, sier Vitor Pereira.