Matchvinner vurdert vraket

SOGNDAL (Dagbladet: Fredag vurderte Sogndal-trener Torbjørn Glomnes å vrake André Herfindal (23) fra startoppstillingen mot Lyn. I går var han glad det aldri ble noe av.

Det var også Herfindal selv. Han visste heller ikke at plassen hans i midtforsvaret var i fare etter tremålstapet mot Odd i serieopninga.

- Nei, tvert imot. Jeg fikk tidlig i uka melding om at jeg trolig skulle spille, sier Herfindal. Men det ble avgjort først seint fredag kveld.

Og 54 sekunder ut i gårsdagens kamp takket bergenseren for tilliten.

- Jeg så med en gang at jeg ville nå det perfekte innlegget fra Rune (Bolseth) med panna, og det var herlig å se årets første Sogndal-scoring i nettet. Denne seieren er utrolig viktig for oss, smiler matchvinneren.

- En stor defensiv triumf for oss. Lyn hadde ballen mest etter vår tidlige scoring. Helt naturlig la vi oss litt bakpå for å trygge seieren. Men de klarte aldri å spille seg til de helt store sjansene, sier Christian Kalvenes (22). Som ble hentet til Sogndal fra Åsane i fjor høst, da som venstreback. Nå er nødløsningen som midtstopper i ferd med å løse Sogndals forsvarsproblemer.

Bare to ganger var Sogndal-forsvaret på gyngende grunn i går. Den ene da Espen Haug skjøt hardt mot hjørnet fra kort hold, og Terje Skjeldestad måtte hente fram et tigersprang for å avverge.

- Vår klart største sjanse, og jeg burde ha scoret på den, sier Espen Haug - en av de få som Vidar Davidsen gir godkjent karakter.

- Verken Hassan El Fakiri eller Runar Berg var i nærheten av det de er gode for i dag. De ble satt i skyggen av unge Rune Bolseth. Etter min mening en av de beste sentrale midtbanespillerne vi har her i landet, sier Davidsen.

Hos SIL-trener Torbjørn Glomnes var tonen en annen.

- Defensivt en perfekt gjennomført kamp av oss. Og det trengte vi!