Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matchvinner

Stuttgart- Nürnberg 2-3. Tommy Svindal Larsen ble i går matchvinner med sitt første mål for Nürnberg - et frispark fra 23 meter. Seks minutter seinere ble han utvist. - Litt uproft, innrømmer Tommy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først kjeftet nordmannen på seg et gult. Så taklet han på seg ett til. Men Stuttgart klarte likevel aldri å ødelegge Svindal Larsens status som kveldens store helt.

- Dumt med det røde kortet. Men vi var så utrolig engasjerte utpå der. Og vi burde hatt frispark før jeg fikk rødt. Det kokte nok litt, sier Tommy.

Litt flaks

Men langt hyggeligere: Alle tre poengene, nå er det kun ett opp til trygg grunn. Og naturligvis den avgjørende scoringa. I det 78. minutt, 19 minutter etter at rumenske Ganea hadde utliknet til 2-2 for hjemmelaget.

- Et frispark fra rundt 20 meter. Det gikk vel gjennom muren og inn nede i hjørnet. Litt flaks. Vi har i det hele tatt litt av den flaksen vi trenger for tida, sier Tommy beskjedent.

Like før hadde han et forsøk fra samme distanse. Uten den samme flaksen.

- Det strøyk like utenfor krysset. Det var gøy jeg fikk en sjanse til, sier Tommy.

Landslagsuttak

Han føler han spiller på et lag i merkbar framgang. Det jobbes hardt i alle ledd, og resultatene er oppløftende. Og Tommy selv stortrives, relativt skadefri og i utmerket fysisk form.

- Vi har fått mye mer selvtillit, og spiller deretter. Stuttgart er et av formlagene i Bundesliga, sier han.

I dag tar Nils Johan Semb ut landslagstroppen til bortekampen mot Belgia 13. februar. Semb må lete forgjeves etter en norsk midtbanespiller som presterer jevnt på et høyere nivå enn Tommy. Uten at det automatisk kvalifiserer til landslagsspill.

- Jeg ønsker selvfølgelig flere landskamper. Selvsagt gjør jeg det, sier Tommy.

I SLAG: Tidligere Stabæk-spiller Tommy Svindal Larsen fant veien til nettmaskene i går. Her fra en tidligere Nürnberg-kamp mot Bayern München.
Hele Norges coronakart