Matchvinner

Det måtte to midtbanespillere til for å sende Liverpool videre i FA-cupen. Onsdag gjør Robbie Fowler comeback i angrepsrekka, og John Arne Riise jubler.

Riise dundret i går inn sitt andre mål for sesongen for Liverpool. Laget ledet allerede 1- 0 mot Portsmouth da kruttet i venstrekanonen ble tent. Omtrent fra hjørnet av 16-meteren føk det lave skuddet inn i motsatt nettvegg.

-  Jeg prøver bestandig å sikte på det lengste hjørnet når jeg kommer i den posisjonen. Da ballen forlot foten, kjente jeg at det ville bli vanskelig for keeperen, sier Riise til Dagbladet.

Svært positivt

Midtbanegeneral Steven Gerrard satte inn lagets første mål fra straffemerket. Spissene Djibril Cisse, Fernando Morientes og Peter Crouch kom ikke til imponerende mange sjanser i går. Det ga bare Liverpool-fansen enda større tro på at det å hente tilbake Robbie Fowler er en 100 prosent korrekt beslutning.

Riise - som spilte med Fowler i tre høstmåneder i 2001, før spissen gikk til Leeds - jubler også over returen:

-  Dette er svært positivt. Han blir viktig for oss, sier sunnmøringen, som forventer at legenden blir å finne i troppen i onsdagens ligakamp mot Birmingham.

-  En sånn kveldskamp på Anfield kan bli en vanvittig fin ramme for hans comeback. Jeg merker det både på fansen og blant spillerne at Robbie gir en helt spesiell gnist. Samtidig er han en ekte målscorer, som bør få den rette servicen fra oss som skal spille ham fram til sjanser. Jeg gleder meg, sier Riise, som grunnet Rafael Benitez\' ønske om å hvile et par spillere ble satt på venstreving i går.

Nesten for Karadas

For Portsmouth spilte Azar Karadas siste halvdel av andreomgang. Han klarte å skape uro med sin duellstyrke inne i Liverpool-feltet. Bare Jose Reinas store kropp hindret Karadas-utlikning fire minutter før slutt.

5. runde av FA-cupen trekkes rundt klokka 14.30 i dag. Dagbladet.no gir deg det fulle oppsettet så fort det foreligger.

Manchester United avanserte også til 5. runde etter en overbevisende 3-0-seier borte mot Wolverhampton.

SCORET: Etter 41 minutter sørget John Arne Riise for at Liverpool gikk videre til 5. runde i FA-cupen. - Da ballen forlot foten, kjente jeg at det ville bli vanskelig for keeperen, sier Riise til Dagbladet.