Matchvinnere på oppsigelse

Matchvinnerne Ivar Rønningen og Robbie Winters vil gjerne bli i Brann, men begge står uten kontrakt neste år. Det samme gjelder helten på benken: Trener Mons Ivar Mjelde.

BERGEN (Dagbladet): I går var de helter på Stadion. I dag kommer hverdagen - som særlig for Ivar Rønningen i vår har handlet om usikker framtid. Rønningen reddet trolig Brann fra tap i går. Like etter pause stoppet han mesterlig stoppet skuddet fra Ole Martin Årst helt fri innenfor 16-meteren. Like mesterlig hadde han allerede reddet Årsts gode heading midt i første omgang. Og på overtid lå Rønningen på streken med ballen i hendene, mens Årst sto inne i buret med hodet bøyd etter nok en gang å ha møtt veggen, personifisert av Rønningen.

Men ingenting av dette redder jobben for Rønningen. Heller ikke at Bergensavisen lørdag skrev at Brann-ledelsen i dag kaller Rønningen inn til møte for å tilby ham ny kontrakt. Det tror Rønningen foreløpig ikke noe på.

- Jeg har ikke hørt om noe møte. Jeg spiller fortsatt på oppsigelse og det er aldri gunstig, sier Rønningen til Dagbladet.

Brann - Tromsø 1- 0

(0- 0).
Mål: 1- 0 Robbie Winters (54).
Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.
Gult kort: Ragnvald Soma, Brann, Mika Koppinen, Ole Martin Årst, Tromsø.
Tilskuere: 14 803.

Aldri bedre

Rønningen frykter en like ydmykende situasjon som Frode Olsen i Viking, som er satt på is i forhold til neste sesong. Det godtar ikke Rønningen.

- Jeg må ha en avklaring . Og det er uaktuelt å skrive på for bare ett år, sier han.

Det rare er at 29-åringen aldri har stått bedre i mål enn nå. I alle fall ikke like stabilt.

- Jeg har blitt 29 år, men har faktisk bare rundt 100 kamper i Tippeligaen. Det er nå erfaringen har kommet. Dessuten har jeg nå veldig god kjemi med stopperne foran meg. Vi trenger knapt å snakke sammen for å forstå hva som skjer, sier han.

Likevel nøler altså Brann-ledelsen. Bak Rønningen presser U-landslagskeeper Håkon Opdal og stortalentet Johan Torbjørnsen. Sportslig leder Per-Ove Ludvigsen bekrefter at Rønningens situasjon skal diskuteres i dag. Men uten Rønningen på møtet.

- Vi kommer til å legge stor vekt på hva keepertrener Dan Riisnes mener, og håper å få noe til i løpet av uken, sier Ludvigsen.

Riisnes innrømmer at beslutningen er vanskelig.

- Ja, selvfølgelig. Ivar er kjempegod nå, men vi har også kjempetalenter som kommer bakfra, sier han.

Venter på mer

Robbie Winters venter også. Men ikke som Rønningen. Han er sterkt ønsket i Brann og har allerede fått et kontraktstilbud han har sagt nei til.

- Jeg fyller 30 år i år og må tenke på framtida. Men jeg vil gjerne fortsette i Bergen. Jeg venter nå på et nytt tilbud fra Brann, sier Winters.

I går scoret han på rutinert vis da han slo Mika Koppinen på farta, gløttet opp og så keeper Borch på bærtur, for så å lobbe praktfullt i mål fra 20 meter. Dessuten var han den eneste Brann-spilleren som mot slutten hadde krefter nok til å holde et par TIL-spillere igjen bak midtstreken.

- Jeg vil ha med Robbie videre, sier Mons Ivar Mjelde.

Det kan ikke Ludvigsen love.

- Dette har med totaløkonomi å gjøre.

Bruker agent

Mons Ivar Mjelde ønsker også å fortsette i Brann. Men heller ikke han har fått et utvetydig svar. Brann-ledelsen har det ikke like travelt som Odd og Lillestrøm som de siste par ukene har avklart trenerspørsmålet for neste sesong.

- Jeg tar dette med ro og har det ikke travelt, sier Mjelde.

Han har engasjert agent Erik Moe til forhandlingene.

- Jeg ønsker ikke å gjøre dette sjøl. Jobber for nært med sportslig ledelse ellers, sier Mjelde.

Han manglet i går skadde Raymond Kvisvik, Martin Knudsen, Tommy Knarvik, Dylan Macallister og Christian Kalvenes. Samt landslagsopptatte Seyi George Olofinjana. Mjelde gledet seg derfor stort over et ungt og lokalt mannskap som lojalt kjempet seg til seier. Unggutter han i stor grad har løftet fram sjøl.

- Jeg er imponert, men ikke overrasket, sier Mjelde.

- Ble ranet

Hos Tromsø var det nok av sure miner, men ingen resignasjon etter tre strake bortetap:

- Vi har overhodet ingen komplekser i forhold til bortekamper. I kveld ble vi ranet, men sånn vil det ikke gå hver gang, sier Årst.

- Så lenge prestasjonene er så gode som i denne kampen, er det bare grunn til optimisme. Jeg er stolt av det guttene gjorde ute på banen. I en omgang overkjørte vi Brann på deres hjemmebane. Og vi var tre ganger aleine mot keeper. Vi sviktet bare på en langball, som endte i mål, sier Høgmo.

<B>SCORET:</B> Målene er viktigst i fotball, og da blir man ofte like lykkelig som Robbie Winters når man scorer kampens eneste. Selv om han ikke har kontrakt for neste sesong.