Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matchvinneren ba om å bli byttet ut

Men Johansen (36) orker et år til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASPMYRA (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Fredrikstad 2-1.

Bodø/Glimts aldrende stjerner fortsetter å imponere i Tippeligaen.

Trioen Jan Derek Sørensen, Runar Berg og gårdagens tomålscorer Stig Johansen har alle vært sentrale bidragsytere på overraskelseslaget fra nord.


Nå snakkes det til og med om medalje i Bodø, og matchvinneren mot Fredrikstad vil definitivt være med på moroa framover.

Tar ett år til

Med to fantastiske hodestøt senket Stig Johansen Fredrikstad nærmest på egenhånd.

Selv bedyrer veteranen at han stortrives med fotballen ennå, og bekreftet i går at han tar minst en sesong til i gult.

- Ja, jeg tar ett år til, bekreftet Johansen overfor journalister i pressesonen etter kampen i går.

MÅLFARLIG VETERAN: Stig Johansen var frempå med hodet på to dødballer, og var sterkt delaktig i at Bodø/Glimt stakk av med tre poeng mot Fredrikstad i går kveld. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX
MÅLFARLIG VETERAN: Stig Johansen var frempå med hodet på to dødballer, og var sterkt delaktig i at Bodø/Glimt stakk av med tre poeng mot Fredrikstad i går kveld. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX Vis mer

Klok av skade, hevder kraftspissen nå at han er blitt mer fornuftig i sine eldre dager og ba selv om å bli byttet ut rett etter å ha ført laget sitt i ledelsen i går.

- Ja, det stemmer at jeg ba om å bli byttet ut. Man må være klok, å kjenne sine egne begrensninger. Jeg begynte å skjønne det når jeg var 34, sier Johansen med et smil.

Han var foran årets sesong høyaktuell som høyreback, og ikke som spiss. Men da Mounir Hamoud ble trukket ned fra vingen like før seriestart var han tilbake i sin vante spissrolle, riktignok som cover for fjorårets storscorer i Adeccoligaen Thiago Martins.

Skryter av Stig

Nå har Martins gått skadet i store deler av årets sesong og Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen sier at han ikke har hatt noen betenkeligheter med å la Stig fylle den rollen. Tvert imot roser sjefen veteranen for innsatsen:

- Stig Johansen gjør en kjempematch. Han viser at han er en matchvinner, samtidig som han er meget viktig i den defensive biten, poengterer Ingebrigtsen.

- Han viser en aggressivitet som få, og går foran som et godt eksempel, fortsetter Glimt-sjefen.

Johansen ser nå fram til en spennende avslutning av årets Tippeliga, men vil ikke si noe om Glimt er gode nok til å ta medalje.

image: Matchvinneren ba om å bli byttet ut

- Jeg håper vi er det, men det vet jeg ikke, sier han.

- Vi har en god lagånd i klubben og fin blanding av eldre og yngre spillere. Forhåpentligvis kan vi være med der oppe, men vi får vente å se, mener Johansen.

Trener Kåre Ingebrigtsen overlater i likhet med Johansen medaljespørsmålet til andre enn seg selv og svarer humoristisk på spørsmål fra pressen på spørsmål om medalje:

- Medalje? Nei du får ringe en av disse spåkonene og høre om de kan gi deg noe ordentlig svar på det. Foreløpig har jeg ikke mer å si om den saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!