Matchvinneren krever dobbel lønn

MOLDE (Dagbladet): Molde-Vålerenga 4-3. Moldes redningsmann Jo Tessem (27) forlanger en kraftig lønnsøkning for å fortsette i klubben.

Av de 11 som staret mot Vålerenga i går tror Tessem at han er blant de tre dårligst betalte Molde-spillerne.

- Lønnsforskjellene i Molde er for store. Selv om jeg egentlig har en god lønn, ønsker jeg å bli rettferdig behandlet. Lønnen min er ikke rett i forhold til markedsverdien, sier Tessem.

27-åringen har en klausul i sin kontrakt med Molde som gir ham mulighet til å si opp kontrakten etter årets sesong - selv om han egentlig har ennå ett år igjen av sin treårskontrakt.

Dobbel lønn?

Denne muligheten ønsker Tessem å benytte for å forhandle seg til en bedre kontrakt med Molde - og han bruker spillerforeningen NISO til forhandle for seg.

Etter det Dagbladet forstår forventer Tessem bortimot en dobling av sine inntjeningsmuligheter; enten i ren lønn eller med andre goder.

Spilt alle kampene

Årets sesong sier mye om den anvendelige spillerens betydning i Molde-trøya:

Han har startet i samtlige treningskamper, seriekamper, cupkamper og i Mesterliga-kvalifiseringen mot CSKA Moskva.

For de tre verdifulle poengene i går betydde han nesten alt:

Tessem la den målgivende pasningen da Daniel Berg Hestad la på til 2-0. Han var involvert i straffesituasjonen som ga Molde 3-2, og han banket selv inn 4-3-scoringen i det 89. minutt.

- Aller helst ønsker jeg å fortsette i Molde. Jeg har veldig tro på det som foregår her nå. Kommer det et tilbud jeg er fornøyd med, skal det mye til for at jeg forlater Molde, sier Jo Tessem.