Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matchvinneren trodde han hadde ødelagt. - Ville sagt noen få ord og gått rett i garderoben

Alexander Bonsaksen (31) satt utvist da Slovenia skjøt i stanga to ganger før han selv ble den store helten.

SENDTE NORGE TIL KVARTFINALE: Alexander Bonsaksen scoret vinnermålet da Norge slo Slovenia 2-1 etter tilleggstid i Sør-Korea i dag. I morgen venter russerne fra OAR i OL-kvartfinalen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SENDTE NORGE TIL KVARTFINALE: Alexander Bonsaksen scoret vinnermålet da Norge slo Slovenia 2-1 etter tilleggstid i Sør-Korea i dag. I morgen venter russerne fra OAR i OL-kvartfinalen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Slovenia - Norge 1-2 (Norge vant etter forlengning).

GANGNEUNG (Dagbladet): Alexander Bonsaken ble utvist 11 sekunder før ordinær tid - og fryktet at han hadde ødelagt mulighetene for norsk seier. Den utvisningen førte nemlig til at Norge måtte spille tre mot fire i nesten to minutter i tilleggstiden.

Mens han satt der hadde han hjertet i halsen.

- Jeg satt der og tenkte «vær så snill å ikke score». Da ville det vært min feil at vi tapte. Jeg fryktet det, men heldigvis spratt pucken vår vei i dag, sier en overlykkelig norsk matchvinner etter den dramatiske skjebnekampen mot Slovenia.

Men marginene er små. For i den tiden Bonsaksen satt utvist, så hadde slovenerne to skudd i tverrliggeren, i tillegg til at Norges keeper Lars Haugen var helt outstanding.

- Jeg er veldig takknemlig for at de traff tverrliggeren, og at Lars Haugen reddet. Det var godt.

- Hvordan ville det vært å forklare den dumme utvisningen om Norge hadde tapt kampen mens du satt utvist?

- Da ville jeg vært kort, sagt noen få ord og gått i garderoben, sier Alexander Bonsaksen og smiler.

STOLT KJÆRESTE: Alexander Bonsaksens kjæreste, snowboarderern Silje Norendal var på tribunen da Bonsaksen ble matchvinner for Norge. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
STOLT KJÆRESTE: Alexander Bonsaksens kjæreste, snowboarderern Silje Norendal var på tribunen da Bonsaksen ble matchvinner for Norge. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

I stedet for syndebukk, så opplevde 31-åringen altså i stedet å bli matchvinner like etter.

Så kort vei er det fra helvete til himmel.

- Skjønte ikke hvorfor

- Jeg fokuserte på å få pucken forbi han første som prøvde å dekke skudd, og heldigvis gikk skuddet inn. Det var en utrolig følelse, sier Alexander Bonsaksen til Dagbladet.

Men det tok en liten stund før de norske gutta kunne slippe jubelen helt løs. Dommerne ventet til etter at de hadde sett scoringen på video før de godkjente scoringen og norsk seier.

- Jeg skjønte ikke hvorfor de skulle se på video, men dommerne sa at de gjør det uansett når det er scoring i tilleggstiden.

- Knalltøft

Det er flere år siden backen sist scoret mål for landslaget, men når det gjaldt som mest så var Bonsaksen der. Med seieren er Norge klarte for en historisk OL-kvartfinale - mot de russiske gutta som deltar som OAR under det olympiske flagget.

- Det blir knalltøft. Alle vet at de er favoritter. De har fire kanonbra rekker, så vi må heve spillet vårt betraktelig. Med samme gutsen og arbeidsinnsatsen er alt mulig.

Sist Norge vant en hockeykamp i OL-sammenheng er helt tilbake i Lillehammer-OL for 24 år siden. Tankene om å skrive historie vokste utover i kampen, når de norske gutta merket at slovenerne begynte å bli slitne.

- Vi snakket om det før tredje periode, at vi hadde muligheten til å bli historiske, og ble enige om at vi måtte heve oss. Vi følte at vi tok over mer og mer, og vi merket at de ble slitne.

- Vi er bedre trent enn dem, og visste at vi kunne ta dem mot slutten, sier Alexander Bonsaksen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!