Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matcvinner i kampen Uefa ikke ville han skulle spille

Eduardo kronet Arsenals opphenting.

AVGJORDE: Eduardo gratuleres av lagkameratene, etter at han scoret 3-2-målet mot Standard Liege. Foto: AP
AVGJORDE: Eduardo gratuleres av lagkameratene, etter at han scoret 3-2-målet mot Standard Liege. Foto: AP Vis mer

||| (Dagbladet.no) Standard Liege - Arsenal 2-3.

Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, da de ledet 2-0 etter bare fem minutter. Da så det helsvart ut for Arsenal.

Men de spilte seg inn i kampen og klarte etter hvert å skape sjanser også.

I sluttminuttene pirket de inn de to scoringene som gjør at det som kunne blitt en marerittstart på Champions League-sesongen i stedet ble en perfekt aften - i hvert fall resultatmessig - for londonerne.

Og matcvinneren ble selvfølgelig Eduardo - som Uefa lenge ikke ville skulle spille denne kampen. Han ble først utestengt i to kamper for filming, før Uefa snudde og lot ham spille likevel.

- Det er fantastisk, han scorer alltid mål når vi trenger det som mest, sier Nicklas Bendtner til Sky Sports.

Rufsete defensivt
Å slippe inn mål etter to minutter på bortebane i Champions League, er svært lite gunstig. Å slippe inn to i løpet av de første fem, det er omtrent som å grave sin egen grav.

Arsenal var svært rufsete defensivt i starten av kampen, og ble hardt straffet.

Først av Eliaquim Mangala, som vant en ball utenfor Arsenal-boksen og løsnet et skudd som tredjekeeper Vito Mannone ikke rakk bort til. Både Manuel Almunia og Lukasz Fabianski var ute, og 21 åringen fra Desio i Italia spilte bare sin andre kamp for londonerne.

Han fikk en marerittstart.

For bare tre minutter etter åpningssjokket lagde William Gallas straffe. Milan Jovanovic gjorde ingen feil fra krittmerket og doblet ledelsen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde i starten. Det var en blanding av uflaks, straffen og det målet ... Det er vanskelig å komme tilbake etter to baklengs, men vi nektet å gi oss, sier Bendtner.

OPPHENTINGEN: Thomas Vermaelen scoret det første av Arsenals to opphentingsmål i sluttminuttene. Foto: REUTERS
OPPHENTINGEN: Thomas Vermaelen scoret det første av Arsenals to opphentingsmål i sluttminuttene. Foto: REUTERS Vis mer

Løsnet mot slutten
Arsenal så litt sjokkerte ut. For selv om de hadde ballen mest, slet de med å spille seg til gode sjanser. Belgierne forsvarte seg heltemodig og pakket seg rundt boksen.

Først rett før pause traff Arsenal. Nicklas Bendtner ble spilt gjennom av Abou Diaby, og dansken scoret fra skrått hold. Etter en skuffende førsteomgang var det akkurat det Arsene Wengers menn trengte.

Arsenal hadde minst like mye ball etter pause, men Liege solgte seg dyrt. Og de var giftige i kontraen, så Arsenal kunne ikke slippe alt framover heller.

Dessverre for The Gunners ble det mye trilling av ball rundt 16-meteren til hjemmelaget, som var full av rødkledde Liege-spillere.

I sluttminuttene løsnet det virkelig for Arsenal.

Ignorerte protestene
Først pirket belgiske Thomas Vermaelen ballen over linja etter et Cesc Fabregas-frispark fra venstresida, til store Liege-protester - for de mener ballen var innom en Arsenal-hånd på veien til Vermaelen. Det kan også hende frisparket ble stusset videre av et Arsenal-hode - og i så fall skulle målet vært annullert for offside.

Dommer Eduardo Gonzales ignorerte disse protestene, og Arsenal kunne fortsette seiersjakten.

Like etter var det Eduardos tur til å ha tåa på rett sted. Spissen senket pulsen til Wenger da han etter litt klabb og babb omsatte Fabregas-corneren til mål.

- Eduardo er en stor spiller, og vi vet at han alltid kan få til noe. Men vi måtte kjempe veldig hardt for denne seieren. Standard tok oss på senga og ga alt i hver eneste duell. Jeg visste det ville bli vanskelig da vi slapp inn to tidlige mål, for å score tre mål på bortebane i Champions League, da må du være eksepsjonelt god, sier Wenger til Sky Sports.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling