Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City knuste Huddersfield

Mateo (0) kjempet lenge for livet. Søndag fikk han se pappa score

Sergio Agüero med hat trick i Manchester Citys scoringsfest.

FAR OG SØNN: David Silva hadde med seg sønnen Mateo (0) på kamp for første gang. Han fikk se pappa score og Manchester City vinne mot Huddersfield. Foto: Reuters / Carl Recine
FAR OG SØNN: David Silva hadde med seg sønnen Mateo (0) på kamp for første gang. Han fikk se pappa score og Manchester City vinne mot Huddersfield. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester City - Huddersfield 6-1 (3-1)

David Silva spilte søndag sin 250. kamp for Manchester City. Spanjolen har blitt en legende i klubben, og er blant Pep Guardiolas favorittelever.

Til tross for et suverent seriegull forrige sesong, var ikke alt like lett for Silva. Like før jul kom hans første sønn, Mateo (0), til verden, men lenge før tida. Gutten ble ifølge spilleren selv født «ekstremt prematurt», og kjempet lenge for livet.

- Jeg var svært bekymret hele tiden, fordi det kunne komme nyheter når som helst. Du begynner å se på ting på en annen måte og lærer deg å sette pris på de små tingene, har Silva tidligere uttalt.

I flere uker svevde han mellom liv og død, og Silva gikk glipp av åtte kamper for å være med mor og barn. Mateo var totalt fem måneder på sykehuset, men søndag fikk han endelig se pappa spille. Og score.

Silva puttet Citys fjerde for dagen i nedsablingen av Huddersfield. På elegant vis skrudde han et frispark fra over 20 meter i krysset.

Rekordknusere

Manchester City var i utenomjordisk form forrige sesong, og knuste de fleste tenkelige rekorder på veien mot Premier League-gullet.

De slo poengrekorden i ligaen. De vant med størst margin. De vant på tidligst tidspunkt. De scoret flest mål i løpet av én sesong. De tok flest seirer og flest seirer på råd.

Det tegner et bilde av et nærmest ustoppelig lag, og de lyseblå ser ikke ut til å ta foten av gasspedalen denne sesongen.

I søndagens oppgjør mot Huddersfield kunne de fort ha ledet 3-0 etter fire minutter spill.

Keeperassist

City gikk rett i strupen på gjestene, og presset de dypt inn i egen 16-meter. Sergio Agüero traff blokka, Gabriel Jesus bommet alene med keeper og heller ikke brassens heading fant veien til mål.

Etter 25 minutter med intensiv stanging mot Huddersfield-forsvaret, løsnet det endelig for City. Og når det først kom et mål, kom det flere.

Agüero åpnet scoringsfesten med et mål der begge lags keepere var sterkt involvert. Ederson klinte til på en femmeter, og fant spissen i andre enden av banen. Ben Hamer tolket situasjonen helt feil, og hadde beveget seg nesten utenfor 16-meteren.

Agüero så at keeperen var fullstendig feilplasser, dro av en forsvarsspiller, og lobbet ballen elegant over Hamer og i nettet.

Ny keepertabbe

Seks minutter seinere fulgte spisskollega Jesus opp med en ny scoring. Benjamin Mendy er en back proppfull av offensive fibre, og spilte elegant vegg med brassen. Mendy fikk ballen tilbake til spissen, som banket inn 2-0.

Ti minutter etter åpningsmålet, var Agüero på plass igjen. Og nok en gang var Hamer sterkt delaktig i at det ble scoring imot.

Mendy slo hardt inn bra venstre, men keeperen burde hatt en enkel jobb med å holde ballen i fast grep. I stedet glapp han ballen ut i feltet, og det vet en målsnik som Agüero å utnytte. Fra kort hold trillet han ballen enkelt inn til 3-0. Hans 203 mål i Manchester City-karrieren.

Huddersfield ble fullstendig overkjørt i første omgang, men evnet å tenne et lite håp om et comeback like før pause. Steve Mounié stusset et innkast bakover i feltet, og der dukket Jon Stankovic opp. Kontant inn til 3-1.

Hat trick

Etter pause ble Huddersfield raskt hentet ned på jorda igjen. Agüero ble felt på rundt 20 meters hold, og Silva stilte seg opp for å ta frisparket.

Ballen suste over muren og helt opp i nærmeste hjørne - utakbart for Hamer, som ikke kunne klandres denne gangen.

Det kunne han heller ikke da Agüero satte sitt tredje for dagen. Mendy dundret opp og ned venstreflanken hele kampen, og et kvarter før slutt hadde han nok en gang beveget seg helt opp mot dødlinja. Franskmannen banket ballen inn foran mål, og Agüero flikket den nydelig videre med hælen.

Ballen endte i nota, og minuttet etter ble argentineren byttet ut. Før han fikk satt seg på benken fikk han et velfortjent kyss på kinnet fra Pep Guardiola.

Seks minutter før full tid endte ballen i mål for sjette gang. Jesus og innbytter Leroy Sané kombinerte fint, men tyskeren klarte ikke å overliste Hamer. Returen gikk imidlertid i beina på Terence Kongolo, som endte opp med å score selvmål. 6-1 og ydmykelsen var komplett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!