Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Materazzi: - Kan fortsatt se meg selv i speilet

Bitter over utestengelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Marco Materazzi scoret Italias utlikningsmål i VM-finalen, fikk Zinedine Zidane utvist i ekstraomgangene og scoret sikkert i straffesparkkonkurransen.

Slikt blir man helt av i støvellandet - men ikke i resten av verden.

Selv om det var Materazzi som brutalt ble stanget ned da det tiltet for Zidane, ble han nylig idømt to kampers karantene og 25 000 kroner i bot av FIFA for å ha provosert Zidane.

Det synes Materazzi var urettferdig.

- Jeg er litt bitter over to kampers utestengelse, men vet selv at jeg kan gå rundt med hevet hode, sier han til La Gazzetta dello Sport, skriver NTB.

Mens mye av sympatien på verdensbasis har tilfalt Zidane, har hele Italia slått ring om Materazzi etter VM. Blant annet ble han hyllet av verdens beste motorsyklist, Valentino Rossi, som feiret karrierens 83. seier ved å kjøre seiersrunden iført Italias landslagsdrakt med Materazzis nummer på ryggen.

Materazzi har innrømmet at han fornærmet Zidane, men begge to har forsikret at det han sa ikke var rasistisk.


- Jeg har gjort flere feil i mitt liv, men ikke bare feil, og kan fortsatt se meg selv i speilet, sier Inter-stopperen.

HEVET HODE: Marco Materazzi går med hevet hode etter stormen rundt Zidanes nedskalling, men synes straffen fra FIFA er urettferdig. Foto: REUTERS
HEVET HODE: Marco Materazzi går med hevet hode etter stormen rundt Zidanes nedskalling, men synes straffen fra FIFA er urettferdig. Foto: REUTERS Vis mer
HYLLET MATERAZZI: Verdens beste motorsykkelkjører, Valentino Rossi.